«Muse» ar «Drones» turneju izaicina Votersa «The Wall»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @muse

Kad pagājušā gada vasarā britu trio «Muse» laida klajā albumu «Drones» («Droni»), bija skaidrs, ka gaidāmā albuma veicināšanas turneja tiks veidota, izmantojot gaisā lidojošus objektus, kas simulētu bezpilota lidaparātu iznīcinošo dabu, areālo ekspansiju, cilvēku bezspēcību jauno tehnoloģiju priekšā u.tml. Tā tas arī notika. Grupas pasaules turneja «Drones World Tour» ir viena no iespaidīgākajām, kāda mūzikas industrijā pēdējos gados redzēta.

Paši grupas dalībnieki atsaucas uz klasisko grupas «Pink Floyd» turneju «The Wall» un savus koncertus dēvē par «Sienas» idejisko mantinieku. «Tā ir mūsu versija par «The Wall»,» intervijās izteicies solists Metjū Belamijs (Matthew Bellamy).

Backstage in Brooklyn with #rogerwaters #thewall #MuseDrones

A photo posted by MUSE (@muse) on

Skatuve veidota kā bulta ar diviem asmeņiem, bet pati grupa, gluži kā lielās boksa sacensībās, atrodas arēnas centrā, radot patiesu 360 grādu pieredzi koncerta apmeklētājiem - mūziķu uzstāšanās koncerta norises vietā skatāma no visām pusēm. Kaut kas līdzīgs bija vērojams arī grupas «U2» turnejā «360 Tour».

Viens no lielākajiem izaicinājumiem turnejas galvenajam dizaineram Olijam Metkalfam (Oli Metcalfe) bija lidojošo dronu drošības aspekts, proti, visi 16 lidojošie objekti atrodas virs skatītāju galvām - un galvenais ir tos tur arī noturēt.

Foto: @muse

Izdotais albums «Drones» nav tikai stāsts par dronu iznīcinošo dabu, bet tas ir arī šķiršanās albums. 2014. gada izskaņā pajuka Belamija un Holivudas aktrises Keitas Hadsones attiecības, saderināšanās tika atsaukta, un pēc četriem kopdzīves gadiem un kopīga dēla katrs no savā industrijā aizņemtajiem vecākiem devās savā virzienā. Albuma pamatā - stāsts par kādu kareivi, kuram tiek izskalotas smadzenes un kurš tiek iesaistīts citu izraisītā karā. Taču stāstam ir pozitīvs pavērsiens - kareivis attopas un saceļas pret sistēmu, iedvesmojot citus.

Februāra beigās «Drones» turneju klātienē varēs baudīt Francijā, savukārt jūnijā grupa piestās Skandināvijā un 21. jūnijā uzstāsies Maskavā. Kas zina, varbūt uztaisīs arī kādu pieturvietu Baltijā?

Beidzamo reizi «Muse» Rīgā viesojās 2012. gadā studijas albuma «The 2nd Law» veicināšanas turnejas ietvaros.




KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu