Kriss Rī otreiz Rīgā (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22. februārī Arēnā Rīga koncertu sniegs blūza ģitāras meistars Kriss Rī (Chris Rea). Mūziķis pēc nopietnas slimības ir atgriezies uz skatuves, lai dotos šoreiz pēdējā koncertturnejā ar jaunu albumu "Fabulous Hofner Blue Notes".

Krisa Rī koncerts sastāvēs no divām daļām, kurās mākslinieks uzstāsies sava jaunā kvinteta sastāvā un kopā ar sešdesmitajos gados veidoto Liverpūles grupu "The Delmonts".

Pirmajā daļā, kas ilgs aptuveni pusstundu, grupa, kas pazīstama ar savām Rock‘n Roll ēras klasisko dziesmu interpretācijām, kopā ar Krisu Rī sniegs instrumentālu koncertu, kurā būs dzirdama sešdesmito un septiņdesmito gadu surf un R&B stila mūzika.

Koncerta otrajā daļā Kriss Rī un viņa jaunais pavadošais sastāvs klausītājiem piedāvās uz blūzu orientētas instrumentālas kompozīcijas, jaunās dziesmas un, protams, arī Krisa Rī nu jau par klasiku kļuvušos skaņdarbus.

Kopumā koncerts ilgs aptuveni 2 stundas bez pārtraukuma starp abām daļām.

Uzaudzis itāļu emigrantu ģimenē, Kriss Rī sāka savu muzikālo karjeru 1973. gadā Midlborā, Anglijā kopā ar vietējo grupu "Magdalen", kuras solists Deivs Koverdeils (Dave Coverdale) to pameta, lai pievienotos Deep Purple. Pirmo solosinglu „Fool (If You Think It''s Over)” Kriss Rī izdeva 1978.gadā, par to viņš tika nominēts „Grammy” kategorijai „Labākais jaunais mākslinieks”. Daudzi mūziķa albumi bijuši Billboard sarakstos. 1978.gadā ar singlu „Fool (If You Think It’s over)” un 1989.gadā ar singlu „Working On It” Kriss Rī ierindojās „Billboard” tabulu pirmajā vietā. 1989.gadā izdoto „The Road To Hell” kritiķi uzskata par Krisa Rī nozīmīgāko albumu.

Savas muzikālās karjeras laikā Kriss Rī ir izdevis 25 ierakstus un pārdevis vairāk nekā 30 miljonus savu albumu kopiju.

Cilvēks, kuram nepatīk daudz runāt, ir radījis tikai sev raksturīgu blūza skanējumu, paplašinot blūza pasaules robežas un vedot līdzi sekotājus. Krisa Rī mūzikai ir raksturīgs roka romantisms, smalks instrumentāls izpildījums un mākslinieciskais briedums. Kriss Rī tiek dēvēts par Eiropas Brūsu Springstīnu un salīdzināts ar Eriku Kleptonu.

Krisa Rī blūzroka dzīvās uzstāšanās ir īpaši novērtētas ļoti specifiskās, jūtīgās ģitāras un vokāla savstarpējās saspēles dēļ un arī par īpašo personisko kontaktu ar auditoriju, kas izveidojas koncerta laikā.

Biļetes uz Krisa Rī koncertu 22. februārī Arēnā Rīga ir nopērkamas “Biļešu servisa” kasēs, “Statoil” degvielas uzpildes stacijās, kā arī internetā - www.bilesuserviss.lv un www.bezrindas.lv . Biļešu cenas - 20-40 Ls.

Koncerta apskats:

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu