Monreālas Opera iestudēs «Pink Floyd» albumu «The Wall»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Monreālas Operā tiks iestudēta izrāde, kas balstīta uz britu rokgrupas «Pink Floyd» slaveno albumu «The Wall». Iestudējums tiks veidots sadarbībā ar bijušo grupas dalībnieku Rodžeru Votersu (Roger Waters).

72 gadus vecais Voterss sākotnēji esot noraidījis piedāvājumu. «Mana pieredze liecina, ka eksperimentāli mēģinājumi apvienot rokenrola un simfoniskās mūzikas pasaules parasti izvēršas par katastrofām un ka attiecībā uz tiem vajag ievērot vislielāko piesardzību,» norāda Voterss. «Taču viņi bija ārkārtīgi pārliecinoši.»

«Es nebiju gaidījis, ka tas mani aizkustinās, taču tā notika. Es biju ļoti aizkustināts. Tāpēc ar lielu entuziasmu iesaistījos projektā,» viņš teica.

Opera iznāks 2017. gadā, kas būs Monreālas 375. jubilejas gads.

1979. gada konceptalbumā «The Wall» galvenais varonis zaudējis tēvu Otrajā pasaules karā. Uzaugot ar stingru māti, viņš pacieš pazemojumus no skolotājiem. Pēc laulības izjukšanas viņš noslēdzas no sabiedrības, uzbūvējot ap sevi metaforisku sienu.

Voterss no 2010. līdz 2013. gadam spēlēja «The Wall» koncertturneju, kuras ieņēmumi bija nepilns pusmiljards ASV dolāru (459 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu