Ar lielākajiem hitiem Rīgā aizvada koncertu «Placebo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no spožākajām britu alternatīvā roka grupām dodas īpašā koncertturnejā «20 years of Placebo». 22. oktobrī tā uzstājās Arēnā Rīga par godu sava pirmā platīna statusu ieguvušā albuma «Placebo» 20 gadu jubilejai. Rīga izvēlēta par vienīgo vietu visās Baltijas valstīs, kur grupa koncertēja, informē koncerta rīkotāji «L Tips Agency».

Lai pateiktos uzticamajiem klausītājiem, šiem īpašajiem koncertiem Placebo atlasījuši daiļrades vispazīstamākās kompozīcijas, kuras noteikti neliks vilties nevienam, kas jebkad ko dzirdējis par šo grupu.

Grupas līderis Braiens Molko (Brian Molko) šādi komentē sagatavoto tūres materiālu: «Sāksim ar to, ka dziesmu sarakstā būs tādas, kuras es savulaik nozvērējos vairs nekad nespēlēt. Manuprāt, pienācis brīdis mērķtiecīgi atzīt to, ko daudzi Placebo fani patiešām grib dzirdēt. Viņi ir bijuši gana pacietīgi, jo

diezgan reti spēlējam mūsu komerciāli visveiksmīgāko materiālu. 20 gadu jubilejas tūre šķiet īstais brīdis to beidzot darīt.

Tāds ir mūsu mērķis. Šī turneja galvenokārt veltīta faniem un vienlaikus ir iespēja mums pašiem «apciemot» agrākos sacerējumus. Tātad, ja tu vēlies dzirdēt mūs spēlējam tādas dziesmas kā «Pure Morning» vai «Nancy Boy», ko mēs neesam darījuši gandrīz desmit gadus un, iespējams, vairs arī nespēlēsim, šis tev būtu īstais brīdis doties uz mūsu koncertiem! Mums būs arī daži pārsteigumi.»

Placebo - Pure Morning (Live at Gurtenfestival 2004) from PLACEBO on Vimeo.

Placebo dibināta 1994. gadā, dziedātājam, komponistam un multiinstrumentālistam Braienam Molko tuvāk iepazīstoties ar ģitāristu Stefanu Olsdālu (Stefan Olsdal).

Pārsteidzoši, kā savā daiļradē grupa spēj samezglot depresīvu maksimālismu, autsaideru smeldzi, sarežģītus (visbiežāk neizdevušos) attiecību modeļus ar melodiskumu un juteklību, padarot Placebo par vienu no spilgtākajiem spīdekļiem pie britu alternatīvā roka debesīm.

Līdz šim grupa izdevusi 7 studijas albumus, kuru koptirāža pārsniedz 11 miljonus, turklāt tie visi iekļuvuši Lielbritānijas Top 20.

Grupas daiļrade novērtēta vai izvirzīta šādām balvām: BRIT, MTV Europe, EMA, ECHO, Kerrang! u.c.

Grupa Latvijā viesojusies vairākas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu