Rīgā notiks tradicionālais Borisa Grebenščikova pavasara koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10. maijā plkst.20 Rīgas Kongresu namā notiks jau tradicionālais Borisa Grebenščikova (Борис Гребенщиков) un grupas «Аquarium» pavasara koncerts, informē kompānija «Premier SHOW».

Boriss Grebenščikovs – pazīstams rokmūziķis, viens no grupas «Аquarium» radītājiem un nemainīgs grupas līderis jau vairāk nekā 40 grupas pastāvēšanas gadus. Viņš ir viens no nedaudziem mūziķiem, kuru daiļrade ne tikai nenoveco, bet ar gadiem kļūst vēl daudzveidīgāka un interesantāka, smeļoties jaunas idejas no dažādu tautu kultūras un mūzikas novirzieniem. Šo gadu gaitā Grebenščikovs ir sacerējis vairāk nekā 1000 dziesmu, tādēļ viņa koncerti ir tik daudzveidīgi. Viņš ir viens no nedaudzajiem Krievijas mūziķiem, kas ir pratuši ieinteresēt ne tikai Krievijas klausītājus.

Boriss Grebenščikovs
Boriss Grebenščikovs Foto: Ekrānuzņēmums

«Аquarium» veiksmīgi uzstājas Lielbritānijā, Francijā, ASV un citās valstīs. Grupas sastāvs arī pastāvīgi mainās un papildinās ar jauniem ievērojamiem Krievijas un ārzemju mūziķiem.

Šoreiz uzstāsies

Boriss Grebenščikovs - vokāls, ģitāra, harmonikas

Aleksandrs Titovs - basģitāra

Aleksejs Zubarevs - ģitāra, mandolīna

Andrejs Surotdinovs- vijole, perkusijas

Braians Finnegans - flauta

Gļebs Grebenščikovs - perkusijas

Liams Bredli - sitaminstrumenti

Igors Timofejevs – elektroģitāra, saksofons, flauta, mandolīna

Diemžēl ir piedzīvots arī nelabojams zaudējums – mūžībā devies grupas aranžētājs Boriss Rubekins (Борис Рубекин). Ņemt viņa vietā kādu citu Grebenščikovs netaisās, sakot, ka Rubekins bija «pamats» visam un aizstāt viņu nav iespējams.

Šajā koncertturnejā Grebenščikovs ir ieviesis «pazemes pāreju koncertu» tradīciju – katrā pilsētā, kur grupa uzstājas, mūziķi izpilda dažas dziesmas arī kādā pazemes pārejā. Par brīvu un negaidīti. Ceram, ka šāda improvizēta uzstāšanās notiks arī Rīgā.

Biļetes jau var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – no 28 līdz 70 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu