Meraijas Kerijas karjeras zīmīgākās dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Popmūzikas lakstīgala Meraija Kerija pirms divdesmit gadiem pasaules mūzikas industrijā dominēja gluži tāpat kā šobrīd Adele. Viņas debijas ieraksts pārdots 15 miljonos eksemplāru, bet 1993. gada albums «Music Box» - 32 miljonos. Kopumā Meraija pārdevusi vairāk nekā 200 miljonus ierakstu, iekarojot daudzu klausītāju sirdis ar smeldzīgām, emocionālām balādēm, tādām kā «Hero», kurās savu jaudīgo balsi eleganti iznes cauri veselām piecām oktāvām.

 
Foto: kadrs no video

«Hero» (1993)

«Hero» sākotnēji Meraija sacerēja dziedātājai Glorijai Estefanai (Gloria Estefan), kurai bija plānots šo dziesmu izpildīt filmā ar tādu pašu nosaukumu, tomēr tuvākie padomdevēji, tostarp viņas ilggadējais dziesmu sacerēšanas partneris Valters Afanasjevs (Walter Afanasieff), viņu pārliecināja dziesmu iekļaut savā albumā «Music Box». Gudrs lēmums, jo dziesma ir viena no jaudīgākajām un iedvesmojošākajām Kerijas balādēm.

 
Foto: kadrs no video

«All I Want for Christmas Is You» (1994)

Pēc albuma «Music Box» milzīgajiem panākumiem, Kerijas izdevēji «Columbia» ierosināja izdot Ziemassvētku albumu. Vēl šodien Kerijas sacerētā dziesma «All I Want for Christmas Is You» ir tradicionāla Ziemassvētku sastāvdaļa blakus tādām svētku dziesmām kā «Last Christmas» («Wham») un «Do They Know It's Christmas?» (Band Aid).

 
Foto: kadrs no video

«Heartbreaker» (1999)

Ar šo dziesmu Kerija uzstādīja jaunu rekordu, kļūstot par vienīgo mākslinieku, kam izdevies gadu desmita griezumā katru gadu iekarot ASV singlu topa 1. vietu. Dziesmā deklamē vēl jaunais reperis Jay-Z.

 
Foto: kadrs no video

«One Sweet Day» (kopā Boyz II Men)

1995. un 1996. gadā šī dziesma ASV singlu topā noturējās 16 nedēļas! Tas ir visu laiku labākais sasniegums. Nesen šim rekordam spēja pietuvoties vien Marks Ronsons un Bruno Marss ar «Uptown Funk!» (14 nedēļas).

Popmūzikas virsotnē bija gan Meraija, gan R&B kolektīvs «Boyz II Men», kas pasauli iekaroja ar 1992. gada superggrāvēju «End of the Road».

 
Foto: kadrs no video

«Vision of Love» (1990)

«Vision of Love» ir dziesma, ar ko iepazinām Meraiju un viņas fantastisko balsi. Tā tika laista klajā 1990. gada 15. maijā un ASV dziesmu «Billboard 200» topa 1. vietā noturējās četras nedēļas.

 
Foto: kadrs no video

«We Belong Together»

Pēc karjeras lejupslīdes gadsimtu mijā, ar albumu «The Emancipation Of Mimi» Meraija atgriezās industrijas apritē, pateicoties šai dziesmai - «We Belong Together». Dziesmas tekstā tiek izmantotas Bobija Vomaka 1981. gada kompozīcijas «If You Think You're Lonely Now» rindas.

ASV dziesmu «Billboard 200» topa 1. vietā šī dziesma noturējās 14 nedēļas.

 
Foto: kadrs no video

«Fantasy» (1995)

ASV dziesmu «Billboard 200» topa 1. vietā šī 1995. gadā izdotā dziesma noturējās trīs nedēļas. Šī ir, iespējams, vishiphopīgākā Meraijas dziesma. Tajā samplēts «Tom Tom Club» skaņdarbs «Genius of Love».

Amerikāņu grupu «Tom Tom Club» 1981. gadā izveidoja grupas «Talking Heads» basģitāriste Tina Veimuta (Tina Weymouth) un bundzinieks Kriss Francs (Chris Frantz).

 
Foto: kadrs no video

«Emotions» (1991)

«Emotions» bija pirmais singls no Meraijas otrā albuma ar tādu pašu nosaukumu, kas muzikāli citēja septiņdesmito gadu disko. «Emotions» kļuva par piekto Kerijas numur viens singlu ASV.

 
Foto: kadrs no video

«Dreamlover» (1993)

«Dreamlover» savukārt bija pirmais vēstnesis no Meraijas trešā albuma. To sacerēja pati Kerija kopā ar Deivu Holu (Dave Hall). Ar trešo albumu «Music Box» Meraija no tradicionālas R&B, soula, gospeļu dziedātājas spēra soli pretī popmūzikai.

8 nedēļas numur 1.

 
Foto: kadrs no video

«Honey» (1997)

Dziesmas «Honey» videoklips acīmredzami norāda uz Kerijas laulību ar «Sony» bosu Tomiju Motolu. Jauns sākums.

Dziesma ņemta no sestā Meraijas albuma «Butterfly».

Dziesmu sacerēja pati Kerija kopā ar Puff Daddy, Q-Tip un Stevie J.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu