Režisors: Ja Mailzs Deiviss būtu dzīvs, viņš sadarbotos ar Lamāru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Filmas «Miles Ahead» režisors un galvenās lomas atveidotājs Dons Čīdls (Don Cheadle) intervijā izdevumam «Noisey» izteicies: ja filmas varonis - džeza trompetes lielmeistars Mailzs Deiviss būtu vēl aizvien dzīvs, viņš sadarbotos ar reperi Kendriku Lamāru (Kendrick Lamar).

«Ja Mailzs būtu dzīvs, viņš sadarbotos ar Lamāru, Kamasi Vašingtonu un Valteru Smitu III,» izteicies režisors, kurš astoņus gadus mācījies trompetes spēli, lai pēc iespējas reālistiskāk spētu atveidot džeza milzi Deivisu.

Čīdls uzskata, ka Mailzs, kurš mira 1991. gadā 65 gadu vecumā, arī šodien būtu aktuāls un mūsdienīgs. «Domāju, ka Kendriks šobrīd radoši atrodas mūzikas avangardā - viņš ir fantastisks stāstnieks, kurš savā mūzikā apvieno visdažādākās skaņas. Mailzam tas noteikti simpatizētu.»

Čīdls, kurš šomēnes atgriezīsies uz lielā ekrāna grāvējā «Captain America: Civil War», filmā par džezmeni koncentrējies uz mūziķa karjeras tumšo posmu.

Filmā tiek stāstīts par brīdi, kad leģendārais trompetists uz vairākiem gadiem izgaisa no sabiedrības redzesloka. Konkrētāk, filma atspoguļo Deivisa dzīves posmu no 1975. gada vasaras, kad mūziķis nozuda no publikas uz aptuveni sešiem gadiem. Darbība pārsvarā norisināsies dažās dienās, kad Deiviss pēkšņi pārtrauca savu klusēšanas periodu.

Blakus Čīdlam izdevuma Rolling Stone žurnālista Deiva Brila (Dave Brill) tēlā iejuties britu aktieris Jūens Makgregors (Ewan McGregor). Savukārt Devisa sievu Frensiu Teilori spēlē aktrise Emiati Korineldi (Emayatzy Corinealdi).

Iecere par filmas uzņemšanu oskarotajam aktierim Čīdlam bijusi jau gadiem ilgi, taču īstenojusies vien tagad.

Filma uz ekrāniem pirmo reizi nonāca pagājušogad Ņujorkas Filmu festivālā, bet uz lielā ekrāna - 1. aprīlī.

Deiviss mira 1991. gadā 65 gadu vecumā. Viņa 1959. gadā izdotais albums «Kind Of Blue» joprojām ir visu laiku pārdotākais džeza ieraksts.






KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu