Festivāla «Kubana» īpašais viesis - Vahtangs Kikabidze

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no māksliniekiem, kas šovasar uzstāsies rokfestivālā «Kubana», kurš jau otro gadu no 11. līdz 14. augustam norisināsies pašā Rīgas sirdī - Lucavsalā, būs Gruzijas Tautas mākslinieks, Ukrainas Nopelniem bagātais mākslinieks, PSRS Valsts prēmijas laureāts, Gruzijas Valsts prēmijas laureāts Vahtangs Kikabidze (Вахтанг Кикабидзе, 77), informē festivāla rīkotāji.

«Kubanai» ir kāda sena tradīcija, kura atšķir to no citiem festivāliem, vienmēr negaidīti aicināt īpašā viesa kārtā kādu no leģendām. Vai varat iztēloties kādu citu festivālu, kurā uz vienas skatuves ar rokeriem, pankiem, reperiem un elektroniskās mūzikas pārstāvjiem kāptu tādi izpildītāji, kā Mihails Bojarskis, Ļevs Ļeščenko, Jurijs Antonovs, Valērijs Ļeontjevs? To tad arī dēvē par «Kubana» garu. Arī šis festivāls nav izņēmums, un izpildītājs, kas tiek ielūgts šogad, formāli ir ārzemnieks, lai gan patiesībā tik tuvais un savējais.

Viņa vārds ir Vahtangs Kikabidze.

Miljoniem bijušās PSRS iedzīvotāju viņš ir vienkārši Mimino. Gruzīnu lidotāja tēls, kurš skumst pēc dzimtā ciema. Jautrs un sentimentāls vienlaikus, tik dziļi iespiedies skatītāju sirdīs, ka vēl joprojām Vahtanga vārds vispirms asociējas tieši ar šo lomu. Taču dzimtajā Gruzijā viņu dēvē vienkārši par Bubu. Un visiem ir zināma tā māja, kurā viņš dzīvo.

Pagājis jau pusgadsimts, kopš Vahtangs Kikabidze uzstājas uz skatuves, bet dziedātājs ir joprojām pieprasīts un dzīvespriecīgs. Viņš daudz ceļo ar koncertiem un visur tiek uzņemts sirsnīgi un silti. Dziesmas no viņa repertuāra, pazīstamas klausītājiem no pašas bērnības, aizkustina tos līdz asarām, klausoties «Vīnogu kauliņu» vai «Čito grito». Viņa mierīgā balss, kura aizsniedzas līdz dvēseles dziļumiem, nes sev līdzi kalnu gaisu, sarkanvīna garšu, kristāltīros kalnu upju ūdeņus un brīvības aromātu. Viņš joprojām ir cēls, ar nenovecojošo dvēseli, apveltīts ar milzīgu pašcieņu, kura nav pakļauta laika ietekmei. Latvijā aktieris un dziedātājs pēdējoreiz bijis 2008. gadā.

Jau ziņots, ka festivāla pirmajā dienā uzstāsies arī grupas «The Subways», «Nashville Pussy», «Enter Shikari», «Guano Apes», «Eskimo Callboy» u.c.

Atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 eur.

Biļetes pieejamas «Biļešu serviss» sistēmā

Festivāla mājas lapa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu