Ar koncertu Rīgā atgriežas «Ensemble Economique»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar koncertu 30. aprīlī Dirty Deal Teatro Rīgā atgriezīsies Braiens Pails un viņa solo projekts «Ensemble Economique» kopā ar austriešu mūziķi un mākslinieku «Jung An Tagen».

«Ensemble Economique» ir amerikāņu mūziķa Braiena Paila (Brian Pyle) solo projekts. Iespējams, kāds atcerēsies īpatno duetu «Starving Weirdos» no Ziemeļkarolīnas, kur Braeins kopā ar Meriku Makkinliju (Merrick McKinlay) savulaik teju desmit gadu garumā nodevās «rituālistiskus seansus, tropu ballītes un 60. gadu prāta ceļojumu filmas vienlaikus» (Pitchfork.com) atgādinošas mūzikas radīšanai. Un šādu, savstarpējās attiecībās grotesku, noskaņu jaukšanu savā daiļradē kopš 2007. gada Braiens turpina arī ar savu solo projektu «Ensemble Economique».

«Ērģeles, ģitāras, bungu mašīnas un pārvērstas balsis veido atvēsinošus un miglainus tēlus, kas reizēm atgādina te «The Cure», te Arvo Pērtu, te «My Bloody Valentine,» savulaik žurnāla «SPIN» rakstījis Filips Šerberns (Philip Sherburne).

Kopš koncerta Rīgā pagājušā gada maijā dienasgaismu ieraudzījis «Ensemble Economique» jaunākais albums «Blossoms In Red», kuru izdevniecība «Denovali Records» dēvē par B. Paila līdz šim minimālistiskāko veikumu, bet tāpēc arī – meistarīgāko. Ierakstā dzirdama arī Braiena tuva drauga un domubiedra Pītera Broderika (Peter Broderick) balss.

Gaidāmajā Eiropas koncertturnejā «Ensemble Economique» dosies kopā ar «Jung An Tagen» – austriešu mākslinieka Štefana Justera (Stefan Juster) šī brīža solo projektu. Iepriekš, slēpjoties aiz dažādiem skatuves vārdiem, Štefans bijis saistīts ar izdevniecībām «Not Not Fun», «100% Silk» un citām. Būdams viens no «Virtual Institute Vienna» mākslinieku grupas, Š. Justers izmanto skaņu cilpas, sintezējot nejaušus skaņu un ritmikas masīvus. Svarīgāk par savas mūzikas kategorizāciju «Jung An Tagen» ir līdz smalkai detalizācijas pakāpei turpināt pētīt apziņas/ neapzinātības robežšķirtnes, kā arī ķermeņa un laika attiecības ar personīgo identitāti.

Biļetes uz koncertu 30. aprīlī Dirty Deal Teatro Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē inernetā – Bezrindas.lv. Pirmās 20 biļetes pieejamas par īpašu cenu – 9.00 EUR. Koncertam tuvojoties, tās kļūs dārgākas. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu