Cēsīs koncertēs vibrofonists Masajoši Fudzita

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4. jūnijā kultūras terasē «Zaļa zāle» sērijas «Zemlika nāk...» pirmo koncertu Cēsīs sniegs japāņu komponists un vibrofonists Masajoši Fudzita.

Japāņu vibrofonists un komponists Masajoši Fudzita (Masayoshi Fujita) par šā brīža mājvietu izvēlējies Berlīni. Sākotnēji apguvis bungu spēli, Masa drīz vien ar lielu aizraušanos nodevās vibrofona izpētei un apguvei, izkopjot savu spēles manieri un radot džeza un elektroniskās mūzikas iedvesmotas oriģinālkompozīcijas. Mūziķis, šķiet, nekad nav bijis īsti mierā ar ierasto vibrofona spēles manieri vai stilu, tāpēc bieži vien savu instrumentu sagatavo ar metāla gabaliņiem, folijas strēmelēm un citiem priekšmetiem, iepazīstot arvien jaunas vibrofona skanējuma iespējas.

Klausītāji, iespējams, pazīst Masu ar viņa kādreizējo skatuves vārdu – «el fog», ar kuru viņš savulaik izdevis ne vienu vien ierakstu. Arvien vairāk aizrāvies ar vibrofona akustisko skanējumu, 2013. gadā viņš izdeva pirmo soloalbumu «Stories», vairs neslēpjoties aiz segvārda. Drīz vien Masajoši izpelnījās ierakstu izdevniecības «Erased Tapes» uzmanību un šobrīd jau ir kļuvis par vienu no šīs izdevniecības mākslinieku saimes. Pagājušā gada septembrī klajā nāca Masas albums «Apologues», kurā dzirdami arī vairāki citi instrumenti – vijole, čells, flauta, klarnete, mežrags, akordeons, klavieres un bungas, kuru partijas aranžējis pats Masa, bet ierakstā spēlē viņa draugi.

«Mana iecere bija ļaut katram no instrumentiem atklāt savu dabu, savu vēsturi un attīstību cauri laikam, nevis kalpot par piedevām vibrofonam. Turklāt man tā bija jauna pieredze – komponēt dziesmas. Lai arī kā pirmās es sarakstīju vibrofona partijas, es centos dot iespējami daudz telpas pārējiem instrumentiem, iztēlojoties kopējo skanējumu un nereti šīs labskaņas dēļ atkāpjoties ar savu instrumentu,» par jauno albumu stāsta pats komponists.

Arī šovasar kultūras terasē «Zaļa Zāle» Cēsīs gaidāmi trīs koncertvakari sērijas «Zemlika nāk...» ietvaros. Masajoši Fudzitas koncerts Cēsīs būs pirmais no tiem, turklāt mākslinieka pirmā un vienīgā uzstāšanās Latvijā.

Biļetes uz Masajoši Fudzitas koncertu Cēsīs nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv.

masayoshifujita.com

Masayoshi Fujita - Tears of Unicorn (Solo Vibraphone Version) from Erased Tapes on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu