Lietuvas festivālā «Devilstone» - poļu metāla lepnums «Behemoth»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Smagās mūzikas festivāls «Devilstone», kurš norisināsies Lietuvā no 14. līdz 17. jūlijam, šā gada būtiskākais muzikālais akcentu būs poļu smagās skatuves lepnumu grupu «Behemoth».

Kolektīvs «Behemoth», pateicoties radītajai mūzikai un drosmīgajiem, modernajiem sevis prezentēšanas veidiem, ir izpelnījies cieņu un atpazīstamību visā pasaulē. 1991. gadā dibinātā grupa bieži tiek vērtēta kā savas valsts ekstremālās mūzikas pamatlicēji, kas joprojām ir autoritāte un nezaudē ietekmi. «Behemoth» diskogrāfijā jau 10 albumi, bet visas vēstures laikā – ne mazums šokējošu līkumu. «Behemoth», kas jau no kopā sanākšanas sākuma un vēl arvien rada okultisma piesātinātu mūziku un nebīstas no radikālām idejām, tiek augstu vērtēti ekstremālās mūzikas kontekstā un spēj izpelnīties pat plašās sabiedrības uzmanību, kā arī papildu cieņu.

Neapšaubāmi lielāko un svarīgāko grupas radošo potenciālu veido no «Behemoth» nosaukuma neatdalāmais tās līderis, talantīga un harismātiska personība Adam Nergal Darski. Grupas prāts un dvēsele ir izstaigājusi elles ceļus un ir uzvarējusi personīgos dēmonus, šodien uzspļaujot skeptiķu kritikai.

Joprojām nebeidzas tiesas process un lieta par 2007. gadā koncerta laikā uz skatuves saplēstu Bībeli, bet grupa pat nedomā mainīt savu radošo koncepciju. Desmitais grupas vēsturē izlaistais albums «The Satanist» (2014) ar savu nosaukumu nodod tā saturu un pretošanos reliģiskajām dogmām. Tas ir brutāls, bet atmosfērisks metāls, ilustrēts ar estētisku eiforiju izraisošiem videoklipiem, kas bagāti ar black metal raksturīgo ideoloģiju, simboliem un rituāliem.

«Visvairāk ticu cilvēka brīvībai, neatkarībai, izvēles tiesībām un uzkrātajai gudrībai. Tādēļ man būtiski visi simboli, kas piešķir šīm vērtībām nozīmi, tāpat rituāli un tēls. Kāpjot uz skatuves, es transformējos, no parasta cilvēka pārvēršos savā alter ego. Ieraugot auditoriju, sajūtu bezgalīgu iedvesmu un enerģiju, kurā tad arī dalos ar visiem,» stāsta grupas līderis.

Jūlijā Anīkščos (Lietuva) būs iespēja sajust šo enerģiju – «Behemoth» kļūs par kulmināciju «Devilstone» festivālā, kurš norisināsies no 14. līdz 17. jūlijam.

Festivāla biļetes izplata «Ticketshop.lv» (www.ticketshop.lv). Biļetes cena – 35 EUR. Biļetes padārdzināsies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu