Uz festivāla «Kubana» skatuves - meksikāņi «Molotov»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no grupām, kas šovasar uzstāsies rokfestivālā «Kubana», kurš jau otro gadu no 11. līdz 14. augustam norisināsies pašā Rīgas sirdī - Lucavsalā, būs meksikāņu apvienība «Molotov», informē festivāla rīkotāji.

Viena no muzikālajā ziņā eksotiskajām valstīm, kuras pārstāvji šovasar kāps uz rokfestivāla «Kubana» skatuves, ir Meksika. Ko mēs zinām par šo valsti, kādas asociācijas nāk prātā vispirms? Sombrero, asais burito, tekila, karstās latīņu skaistules. Nu tām varēs pievienoties grupa, kuras nosaukums vien jau vedina uz domām par viņu mūzikas eksplozīvo garu, - «Molotov».

Par revolucionāro tēlu tos dažreiz dēvē par meksikāņu «Rage Against The Machine», taču nevar neievērot to personisko, īpašo kolorītu. Jocīgais angļu un spāņu valodas sajaukums, veseli divi basģitāristi un dedzīgie hārdroka rifi padara šo grupu tik īpaši atšķirīgu no citām. Pietiek noskatīties kaut vienu «Molotov» klipu, lai saprastu, ka visvairāk šie puiši mīl baudīt dzīvi un izklaidēties. Taču tas netraucē tiem sacerēt dziesmas par nopietnām tēmām, piemēram, par sociālajām problēmām. Savā divdesmit gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē grupa iekarojusi visas Latīņamerikas mīlestību un saņēma vairākus apbalvojumus, tostarp vairākas MTV prēmijas un Latīņamerikas valstu augstāko muzikālo apbalvojumu Latin Grammy Awards. Revolucionārais gars un tusētāju dzīvesveids – šādi meksikāņu vīri par visiem 100% piederas pie «Kubanas» dzīvesstila.

Jau ziņots, ka festivālā uzstāsies grupas «Garbage», «NOFX», Vahtangs Kikabidze, «The Subways», «Nashville Pussy», «Enter Shikari», «Guano Apes», «Eskimo Callboy» u.c.

Atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 eur.

Biļetes pieejamas «Biļešu serviss» sistēmā

Festivāla mājas lapa:

«Kubana» ir starptautiska mēroga muzikāls notikums, kurš ik gadu Krievijā pulcēja simtiem tūkstošu apmeklētāju kopš 2009. gada. Festivāls 2015. gadā tika pārcelts uz Rīgu, jo to pēc Pareizticīgās baznīcas prasības aizliedza Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes. Kopumā pirmo festivālu Rīgā apmeklējuši aptuveni 15 000 cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu