«Forbes» nosauc pasaulē bagātākos reperus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Biznesa žurnāls «Forbes» aprēķinājis, kurš ir pelnošākais reperis pasaulē. Izdevums aprēķinājis repa industrijas zvaigžņu ienākumus pirms nodokļu nomaksas. Vērā ņemti ienākumi no koncertēšanas, ierakstu pārdošanas, straumēšanas, reklāmas līgumiem un uzņēmējdarbības. Piecnieks būtiski nav mainījies. Viens reperis no bagātāko saraksta izkritis, bet cits nācis vietā. Lūk, bagātāko reperu top5.

 
Dreiks
Dreiks Foto: Scanpix/Reuters

5. Dreiks

5. vietā, izstumjot reperi «50 Cent», ierindojies 29 gadus vecais kanādiešu reperis Dreiks (īstajā vārdā Obrijs Dreiks Greiems) ar 60 miljoniem dolāru, kas sapelnīti ar koncertturnejām un reklāmas līgumiem ar «Sprite», «Apple» un «Nike».

 
«Birdman»
«Birdman» Foto: Reuters/Scanpix

4. «Birdman»

Veiksmīgās hiphopa izdevniecības «The Cash Money» līdzīpašnieks Braiens Viljamss (Bryan «Birdman» Williams) piepilda savu maciņu no izdoto ierakstu ieņēmumiem. Viņš nopelnījis 110 miljonus dolāru, kas, ņemot vērā tiesu darbus, ir par 30 miljoniem mazāk nekā pērn.

 
Jay-Z
Jay-Z Foto: Reuters/Scanpix

3. Jay Z

Amerikāņu reperis un ierakstu kompānijas «Roc Nation» dibinātājs «Jay Z» ir viens no turīgākajiem reperiem. Viņa kontā 610 miljoni dolāru. Neskatoties uz sarežģījumiem, viņa mūzikas straumēšanas vietnei «Tidal» ir 3 miljoni abonentu, kas ienes stabilu peļņu.

 
«Dr Dre»
«Dr Dre» Foto: Scanpix/Reuters

2. «Dr Dre»

Pārdodams kompānijai «Apple» skaņas aparatūras un programmatūras izstrādātāju Beats Electronics un mūzikas straumēšanas servisu Beats Music, Komptonas lepnums Dr. Dre kļuvis par vienu no turīgākajiem reperiem. Šobrīd Andrē Janga kontā 710 miljoni dolāru.

 
«P. Diddy»
«P. Diddy» Foto: Reuters/Scanpix

1. «P. Diddy»

55 gadus vecais «P. Diddy», īstajā vārdā Šons Kombss ar 750 miljoniem ir bagātākais planētas reperis. Vērā ņemti ne tikai ienākumi no mūzikas, bet arī televīzijas kanāla «Revolt» un «Ciroc» degvīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu