Festivālā «Kubana» Dolphin un Maxim («The Prodigy») dīdžejseti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Rokfestivālā «Kubana», kurš jau otro gadu no 11. līdz 14. augustam norisināsies pašā Rīgas sirdī - Lucavsalā, gaidāmi arī krievu mūziķa Dolphin un grupas «The Prodigy» dalībnieka Maxim dīdžejseti uz īpaši paredzētās Turbo skatuves, informē festivāla rīkotāji.

Dolphin neierastā dīdžeja lomā

Viens no noslēpumainākajiem krievu elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Dolphin jau vairākkārt ir priecējis festivāla viesus ar dziļdomīgiem priekšnesumiem. Taču šogad Dolphin ir sarūpējis īpašu pārsteigumu - viņš uzstāsies Turbo skatuvē kā dīdžejs. Pretstatā citiem dīdžejiem Dolphin savu priekšnesumu laikā pilda arī izglītojošu misiju. Un patiešām, kurš gan cits lai prezentē skatītājiem ne līdz galam saprastu un alternatīvu muzikālo virzienu pasaules deju mūzikā? Sākot ar klasisko Kraftwerk līdz Depeche Mode, Dolphin vedīs mūs cauri visai elektroniskās mūzikas vēsturei.

The Prodigy dalībnieks Maxim

«The Prodigy» reiz jau kļuva par festivāla hedlaineriem, un tie, kas redzējuši šovu, atcerēsies, cik spilgtu priekšnesumu sarīkoja uz festivāla skatuves 2013. gadā Kīts Flints un Maxim (tolaik vēl Maxim Realty) – divi grupas solisti. Ņemot vērā to, ka grupa šogad jau ir uzstājusies Rīgā, pilnvērtīga tās dalība festivālā nav gaidāma, taču viens no grupas dalībniekiem – Maxim - uzstāsies uz festivāla skatuves ar dīdžejsetu.

Viņa trakās dejas, atbaidošais grims un matu sakārtojums iedarbojas gluži šamaniski, apburot skatītājus. Kā atzīstas viņš pats, «spēlēt mūziku, kura ir daļa no manas dzīves, kā dīdžejam man ir sirdslieta». Maxim dod priekšroku spontānajam brīvajam stilam un savu setu laikā mēdz atskaņot gan paša radītas The Prodigy kompozīcijas, gan arī miksēt tās ar savu iemīļoto izpildītāju hitem.

Jau ziņots, ka festivālā uzstāsies grupas «Garbage», «NOFX», Vahtangs Kikabidze, «The Subways», «Nashville Pussy», «Enter Shikari», «Guano Apes», «Eskimo Callboy» u.c.

Atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 eiro.

«Kubana» ir starptautiska mēroga muzikāls notikums, kurš ik gadu Krievijā pulcēja simtiem tūkstošu apmeklētāju kopš 2009. gada. Festivāls 2015. gadā tika pārcelts uz Rīgu, jo to pēc Pareizticīgās baznīcas prasības aizliedza Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes. Kopumā pirmo festivālu Rīgā apmeklējuši aptuveni 15 000 cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu