Miris ietekmīgais kantri mūziķis Gajs Klarks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

74 gadu vecumā pēc smagas slimības savās mājās Nešvilā miris ietekmīgais amerikāņu kantri mūziķis Gajs Klarks (Guy Clark), informē ārvalstu prese.

Gajs Klarks dzimis 1941. gada 6.novembrī Teksasā, bet 70. gadu sākumā pārcēlās uz dzīvi Nešvilā, kur kļuva par nozīmīgu modernā kantri viļņa pārstāvi kopā ar sievu Suzanu Klarku (Susanna Clark) un tuvu draugu Tounsu van Zantu (Townes Van Zandt).

Lai arī viņa sacerētās dziesmas ierakstījuši un dziedājuši daudzi citi mūziķi (Johnny Cash, Emmylou Harris, George Strait, Willie Nelson, Kris Kristofferson), 1975. gadā viņš pats laida klajā soloalbumu «Old No 1», kurā atrodamas tādas zināmas dziesmas kā «That Old Time Feeling» un «Desperados Waiting For the Train».

Allmusic.com šim albumam iedevis piecu zvaigžņu vērtējumu.

Viņš uzņemts Nešvilas dziesmu rakstnieku Slavas zālē un 2014. gadā ieguva «Grammy» par labāko folka albumu «My Favorite Picture of You».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu