Flī: Rokmūzika ir mirusi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu rokgrupas «Red Hot Chili Peppers» basģitārists Flī (Flea) sacījis, ka rokmūzika «daudzējādā ziņā ir mirusi», vēsta britu laikraksts «The Guardian». Radiointervijā ar amerikāņu grupas «Pearl Jam» ģitāristu Maiku Makrīdiju viņš atcerējās grupas ziedu laikus 90. gados.

«Es atceros, cik ļoti mēs priecājāmies spēlēt ar «Pearl Jam» un «Smashing Pumpkins», jo tas bija ļoti aizraujošs laiks rokmūzikā,» teica Flī, īstajā vārdā Maikls Balzarijs. «Bieži vien, it īpaši mūsdienās, man rokmūzika šķiet daudzējādā ziņā mirusi. Tas nekaitē mums vai «Pearl Jam», jo uzskatu, ka esam nozīmīgas grupas ar īstu enerģiju.»

Kad Flī pirmoreiz nolēma spēlēt rokgrupā, mūziķim esot teikts, ka viņš «nekad neatradīs jēdzīgu darbu». «Man bija vienalga, es to gribēju darīt, tas nozīmēja pilnīgi visu, un es domāju, ka esmu savā īstajā vietā. Es visu savu mūžu esmu bijis dīvains, nervozs, vientuļš puika,» viņš teica. «Tagad, ja tu nolem būt rokgrupā, tev saka, ka tas ir lieliski, un palīdz atrast stila konsultantu, advokātu un menedžeri. Tev saka, ka tā nudien ir lieliska peļņas iespēja.»

Jūnijā iznāks «Red Hot Chili Peppers» 11. albums «The Getaway», kura tapšanā piedalījies producents «Danger Mouse».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu