Makartnijs atzīst, ka pēc «Bītlu» izjukšanas esot cīnījies ar depresiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu mūziķis Pols Makartnijs (Paul McCartney) atzinis, ka pēc grupas «The Beatles» izjukšanas esot cīnījies ar depresiju un apsvēris aiziešanu no mūzikas industrijas. «Bija grūti saprast, ko darīt pēc tam,» Makartnijs atzina BBC 4. radiostacijas raidījuma «Mastertapes» ierakstā. «Man bija depresija. Ikvienam manā vietā tāda būtu. Es izšķīros no draugiem mūža garumā. Es pievērsos grādīgajiem dzērieniem.»

«The Beatles» izjuka 1970. gadā pēc albuma «Let It Be» izdošanas, taču nesaskaņas grupā aizsākās jau gadu pirms tam, kad pārējie grupas dalībnieki bez Makartnija piekrišanas par menedžeri iecēla Alenu Kleinu.

Kleins palīdzēja pārveidot «The Beatles» ierakstu kompāniju «Apple Records», kas līdz tam strādāja ar zaudējumiem. Taču viņš arī paturēja ievērojamu daļu no grupas ieņēmumiem, kā arī «The Beatles» ierakstu ražošanu uzticēja paša dibinātam uzņēmumam.

Makartnijs iesūdzēja grupas biedrus tiesā, tādējādi cerot mazināt Kleina ietekmi. Taču tiesvedība sabojāja Makartnija attiecības ar grupas dalībnieku Džonu Lenonu.

«Mūs izšķīra biznesa lietas,» atzina 73 gadus vecais Makartnijs.

Taču viņš uzsvēra, ka attiecības ar Lenonu esot uzlabojušās dažus mēnešus pirms mūziķa pāragrās nāves 1980.gadā. «Es dažreiz piezvanīju Džonam,» teica Makartnijs. «Mēs runājām par bērniem un maizes cepšanu.»

The Beatles
The Beatles Foto: AP/Scanpix

Pēc grupas izjukšanas Makartniju pārņēma depresija un viņš pieļāva, ka varētu pavisam aiziet no mūzikas industrijas. Viņš pārcēlās uz Skotiju, kas bija iegansts vairs neapmeklēt biznesa tikšanās, un sāka aizrauties ar alkoholu.

«Es biju ļoti palaidies,» sacīja Makartnijs. «[Sieva] Linda teica, ka man jāsavācas. Un tā mēs nodibinājām grupu Wings. Man patika doma par grupu. Es gribēju atgriezties sākuma lauciņā.»

«Taču mēs bijām briesmīgi. Tā nebija laba grupa. Cilvēki teica, ka Linda nemāk spēlēt taustiņinstrumentus, un tā bija taisnība. Taču Džons nemācēja spēlēt ģitāru, kad mēs nodibinājām «The Beatles»,» viņš norāda.

Raidījuma «Mastertapes» ierakstu klātienē vēroja amerikāņu aktieris Breds Pits, režisors Maikls Bejs, britu mūziķi Noels Galahers un Pols Vellers, britu aktieri Mārtins Frīmens un Saimons Pegs, kā arī vēl apmēram simt citi cilvēki, kuri varēja uzdot jautājumus Makartnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu