Džastinu Bīberu apsūdz plaģiātismā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu dziedātāja iesūdzējusi tiesā kanādiešu popzvaigzni Džastinu Bīberu par plaģiātismu. Indīpopa dziedātāja Keisija Dīniela, kura pazīstama ar segvārdu Vaita Hinterlenda, apgalvo, ka vokālā partija Bībera hitā «Sorry» esot «tikpat kā identiska» viņas dziesmai «Ring the Bell», kas iznāca gadu agrāk.

Viņa vērsusies tiesā ne vien pret Bīberu, bet arī producentu «Skrillex» un ierakstu kompāniju «Universal Music Group».

Dziesma «Sorry» iekļauta Bībera jaunākajā albumā «Purpose». Vietnē «YouTube» dziesmas «Sorry» videoklips skatīts vairāk nekā 1,42 miljardus reižu.

Dīniela norāda, ka dziesmā «Sorry» esot saklausāmas «specifiskas un unikālas sievietes vokālās partijas iezīmes». Tā dzirdama «Sorry» pirmajās astoņās sekundēs un pēc tam vēl vairākas reizes tiek atkārtota.

Dīniela norāda, ka kritiķu recenzijās vairākkārt uzteikta vokālā partija, ko žurnāls «The New York Times Magazine» nodēvējis par «vieglu vējiņu», kas pāršalc klausītāja prātu.

Dziedātāja sacīja, ka esot centusies ar Bīberu vienoties par atlīdzību, taču tikusi ignorēta.

Viņa pieprasa kompensāciju un daļu no «Sorry» ieņēmumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu