Cēsīs uzstāsies Baby Dee

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinoties pasākumu sērijai «Zemlika nāk…», 2. jūlijā koncertu terasē «Zaļa zāle» Cēsīs sniegs amerikāņu mūziķe un māksliniece Baby Dee (īstais vārds ir Dī Norisa (Dee Norris)), informē organizatori.

Pirms gandrīz astoņiem gadiem, 2008.gada novembrī, «Baby Dee» Rīgā viesojās pirmoreiz. 2008. gada sākumā bija izdots viņas albums «Safe Inside the Day», ar kuru māksliniece sāka izpelnīties plašāku ievērību. Ja pirms tam Dī Norisu, kas ir viņas īstais vārds, atpazina kā ielu un performanču mākslinieci un plašāku muzikālo kolektīvu dalībnieci («Current 93», «Antony and the Johnsons» u.c.), tad kopš minētā ieraksta mākslinieci daudzi uzskata par pēdējās dekādes ekstravagantāko atklājumu.

Pēc 2008. gadā aktuālā «Safe Inside the Day» dienas gaismu ieraudzījuši gan studijas ieraksti «A Book of Songs for Anne Marie» un «Regifted Light», gan koncertieraksts «Baby Dee goes down to Amsterdam», gan kopīgi ar «Little Annie» izdotais ieraksts «State of Grace».

2013. gada jūnijā «Baby Dee» atgriezās Latvijā jau ar trim koncertiem - Rīgā, Liepājā un Cēsīs. Jau tovasar mūziķes prātā bija jauns ieraksts - «I Am A Stick», kurš izdevniecības «Tin Angel Records» paspārnē klajā nāca aizvadītajā vasarā. To ierakstīt palīdzējuši bundzinieks Alekss Neilsons, saksofonists Kolins Stetsons un vēl vairāki viesmūziķi. Lai arī «Baby Dee» koncertos uzstājas reti un katra reize ir īpašs notikums, pēc koncertiem leģendārajā «Cafe Oto» Londonā un «Primavera» festivālā Barselonā māksliniece atgriezīsies Latvijā, lai vienīgo koncertu sniegtu terasē «Zaļa zāle» Cēsīs. Savukārt septembrī gaidāma kopīga turneja ar apvienību «Swans» Amerikas Savienotajās Valstīs.

Biļetes uz Baby Dee koncertu Cēsīs nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv. To sākuma cena šobrīd –
15.00 EUR. Tuvojoties koncertam, biļetes kļūs dārgākas. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu