«Grammy» varēs arī iesniegt ierakstus, kas tiek tikai straumēti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamā gada «Grammy» balvām pirmoreiz varēs pieteikt mūziku, kas izlaista tikai straumēšanas pakalpojumos. Iepriekš tika izskatītas tikai tās dziesmas un albumi, kas pieejami CD formātā vai kā digitālā lejupielāde. «Grammy» balvu pasniegšanas noteikumos ieviestas izmaiņas, kas paredz arī to, ka nākamgad ASV Ierakstu akadēmijas locekļiem būs jābalso par mazāku kategoriju skaitu.

«Esam pamanījuši, ka vairāki augsta profila mākslinieki galvenokārt filozofisku iemeslu dēļ izlaiž savu mūziku tikai straumēšanas pakalpojumos. Mēs nevēlamies viņus izslēgt no balsošanas,» sacīja akadēmijas viceprezidents Bils Freimuts.

Tādi izpildītāji kā Prinss un Bejonsē savus albumus vispirms laiduši klajā straumēšanas pakalpojumā «Tidal», bet tikai pēc tam izlaiduši tos digitālajā mūzikas veikalā «iTunes» un citās platformās.

Arī amerikāņu reperis Kanje Vests savu jaunāko ierakstu «The Life of Pablo» izdeva pakalpojumā «Tidal». Tas kļuva par pirmo albumu, kas «Billboard 200» topā iekļuva, pateicoties tikai mūzikas straumēšanai.

ASV Ierakstu akadēmijas locekļi nākamgad varēs balsot par 15 kategorijām iepriekšējo 20 vietā. Visi akadēmijas locekļi joprojām varēs balsot četrās galvenajās kategorijas - par gada albumu, gada dziesmu, gada ierakstu un labāko jauno izpildītāju.

Jauno izpildītāju kategorijā turpmāk varēs nominēt mūziķus, kas izdevuši vismaz piecus singlus. Iepriekš jaunajiem mūziķiem vajadzēja izdot albumu, lai tos varētu izvirzīt «Grammy» balvai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu