Ričards: Apsūdzības dzimumnoziegumos aptraipīja manu reputāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu dziedātājs Klifs Ričards atzīst, ka apsūdzības dzimumnoziegumos esot «aptraipījušas» viņa reputāciju. 2014. gadā tika sākta izmeklēšana par apsūdzībām pedofilijā, kas tika vērstas pret Ričardu. Taču pagājušonedēļ Lielbritānijas prokuratūra paziņoja, ka «nepietiekamu pierādījumu dēļ» Ričardam netikšot uzrādīta apsūdzība.

Taču 75 gadus vecais Ričards norāda, ka izmantots nepareizs apzīmējums.

«Nepietiekami pierādījumi - tas liek domāt, ka pastāv kaut kādi pierādījumi. Bet es zinu, ka tādu nav,» viņš teica telekanāla ITV raidījumā «Good Morning Britain».

Dziedātājs sacīja, ka jūtoties nepatiesi ierauts pedofilijas skandālā, kas sākās pēc bijušās britu televīzijas personības Džimija Sevila pastrādāto dzimumnoziegumu nākšanas gaismā.

Ričards uzskata, ka seksuāla rakstura noziegumu gadījumos aizdomās turēto vārdus drīkst atklāt tikai tad, kad oficiāli izvirzīta apsūdzība. Viņš uzskata, ka neesot godīgi, ka viņa apsūdzētāju identitāte nekad netiks atklāta, kamēr viņa vārds tika publiskots jau sākotnējās izmeklēšanas laikā.

«Es saprotu, ka jāaizsargā bērni, taču mani apsūdzētāji ir pieauguši vīrieši. Es nedomāju, ka viņus vajag aizsargāt,» teica Ričards.

Saskaņā ar Lielbritānijas Valsts prokuratūras sniegtajām ziņām četri vīrieši apsūdzējuši Ričardu dzimumnoziegumu pastrādāšanā laikā no 1958. līdz 1983. gadam.

Lielbritānijas policija saņēma bargu nopēlumu par to, ka bija devusi raidorganizācijai BBC atļauju filmēt un tiešraidē translēt Ričarda māju no ārpuses, kamēr tajā tika veikta kratīšana. Tādā veidā policija centās nodrošināties pret to, ka BBC varētu ziņot par plānoto kratīšanu, pirms tā notikusi.

Raidorganizācija BBC un vietējā policija atvainojusies Ričardam.

Ričards teica, ka izmeklēšana likusi viņam pārdomāt to, cik atvērtam būt pret faniem. «Tagad esmu ļoti atturīgs, kad cilvēki vēlas ar mani nofotografēties,» teica Ričards. «Man nepatīk šī sajūta, jo pirms tam vienmēr esmu piekritis fotografēties, piemēram, ar vecvecākiem un viņu mazbērniem.»

Ričards kļuva slavens 50.gados. Viņš ir trešais veiksmīgākais izpildītājs britu mūzikas topu vēsturē pēc grupas «The Beatles» un dziedātāja Elvisa Preslija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu