Miris «Parliament-Funkadelic» mūziķis Bernijs Vorels

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

72 gadu vecumā pēc cīņas ar vēzi miris fanka apvienību «Parliament-Funkadelic» taustiņinstrumentālists Bernijs Vorels (Bernie Worrell), ziņo ārvalstu prese.

Bernijs Vorels muzicējis arī postpanka apvienībā «Talking Heads», kā arī uzņemts Rokenrola Slavas zālē kopā ar citiem 15 «Parliament-Funkadelic» dalībniekiem.

«Tas ir milzīgs zaudējums,» sēru vēsti komentējis «Parliament-Funkadelic» līderis Džordžs Klintons (George Clinton). «Mūzikas pasaule vairs nebūs tāda kā agrāk. Bernija ietekme uz fanku, arī rokmūziku un hiphopu būs vēl ilgi jūtama.»

Tiek uzskatīts, ka tieši Vorela taustiņi iedevuši «Parliament-Funkadelic» īpašo futūristisko skanējumu. Viņš bijis viens no pirmajiem, kurš sācis spēlēt «Moog» sintezatoru, kuru radīja elektronisko sintezatoru pionieris Bobs Mūgs. «Moog» skaņas viņu uzrunājušas «Emerson, Lake & Palmer» albumā «Tarkus».

70. gados viņš darbojās teju visos «Parliament-Funkadelic ierakstos, savukārt 80. gados palīdzēja draugam Džordžam Klintonam (viņa soloalbums «Atomic Dog»), kā arī pievienojās Deivida Bērna vadītajai grupai «Talking Heads». Viņš uzstājās ar grupu līdz pat tās izjukšanai 1992. gadā.

Pats Vorels izdevis piecus soloalbumus.




KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu