Aizvadīts dubļainākais Glastonberijas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar izskanējušā Glastonberijas mūzikas festivāla rīkotājs Maikls Īviss (Michael Eavis) atzinis, ka šis bijis visdubļainākais festivāls tā 46 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Maikls Īviss izteicies, ka tik intensīvs lietus un tik daudz dubļu vēl festivāla pastāvēšanas vēsturē nav piedzīvots, piebilstot, ka iemesls šādiem laika apstākļiem ir globālā sasilšana.

Vienlaikus viņš pauda gandarījumu, ka 180 000 festivāla apmeklētāju, neskatoties uz slikto laiku, spēja saglabāt labu garastāvokli.

«Es izbraucu cauri festivāla teritorijai nakts vidū un redzēju tūkstošiem smaidīgu seju,» viņš komentējis. «Nezinu, kā viņi to panāk, bet laikam jau visiem ļoti patīk šis festivāls.»

Līdzīgi laika apstākļi bijuši arī 1997. gadā, taču šogad esot vēl lielāki dubļi, viņš atzinis.

Festivāls noslēdzās ar grupas «Coldplay» uzstāšanos. «Šī ir mūsu mīļākā vieta pasaulē!» teica solists Kriss Mārtins. Grupa Glastonberijā uzstājās ceturto reizi.

Koncerta noslēgumā «Coldplay» uz skatuves pievienojās «Bee Gees» dalībnieks Berijs Gibs. Viņi kopā izpildīja «Bee Gees» dziesmas «To Love Somebody» un «Stayin' Alive», ko Mārtins raksturoja kā «visu laiku labāko dziesmu».

Jau ziņots, ka Īviss 2019. gadā vēlas atklāt jaunu festivālu Longlītā, kur atrodas dabas parks un safari. Glastonberijas festivāls tiek izlaists katru sesto gadu, lai saudzētu zemnieku saimniecību, kurā pasākums notiek. 2019. gadā Glastonberijas festivāls nenotiks.

Vēlamo mākslinieku sarakstā nākamajiem festivāliem vēl aizvien ir grupa «Fleetwood Mac», taču, kā atzinis Īviss, mūziķi prasa pārāk lielu honorāru.

«Adele uzstājās par mazāku summu, arī «stouni» maksāja adekvāti. Mēs nevaram atļauties 4,5 miljonus mārciņu par grupu,»

viņš atklājis. «Miks Flītvuds piedāvāja uzstāties viens pats, taču mēs vēlamies visu grupu.»

Īvisa sarakstā ir arī abi «Pink Floyd» līderi - Rodžers Voterss (Roger Waters) un Deivids Gilmors (David Gilmour).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu