Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Lūk, ko «kailās slavenības» domā par Kanjes klipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Jau ziņojām, ka amerikāņu reperis Kanje Vests (Kanye West) pirmdien izlaida jaunu mūzikas videoklipu «Famous», kurā kailas attēlotas tādas slavenības kā popzvaigzne Teilore Svifta, ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps un vairāku desmitu sieviešu seksuālā izmantošanā apsūdzētais aktieris Bils Kosbijs. Lūk, kāda ir dažu klipā redzamo zvaigžņu reakcija uz šo, Vincenta Desiderio gleznas «Miegs» iedvesmoto vizuālo mākslas darbu, kā pats Kanje to dēvē.

Graudainajā videoklipā kopumā redzamas 12 slavenības, kas guļ vienā gultā. Vests atrodas gultas vidū starp Sviftu un savu sievu, realitātes šovu zvaigzni Kimu Kardašjanu. Video attēlots bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs, modes žurnāla «Vogue» redaktore Anna Vintūra, dziedātāji Kriss Brauns un «Ray J», transseksuālā realitātes šovu zvaigzne Keitlina Dženere, modele Ambera Roza un dziedātāja Riana, kuras vokāls izmantots dziesmā.

Nav zināms, kādā veidā iegūti slavenību atveidojumi. Ārzemju mediji pieļauj, ka izmantotas vaska figūras vai datorgrafika, bet dažas slavenības, iespējams, patiešām piedalījušās filmēšanā.

Amerikāņu seriāla «Girls» autore Lena Danhema viena no pirmajām kritizējusi Vesta jauno klipu, jo sievietes tajā «reducētas līdz vaska krūšu pārim». Viņa to nodēvēja par «vienu no pēdējā laika uztraucošākajiem mākslas darbiem».

«Es to nevaru skatīties. Es negribu to skatīties,» raksta Danhema. «Šķiet, ka to iedvesmojuši mūsu kultūras aspekti, ka sieviete nevar justies droši pat savā gultā, pati savā ķermenī.»

Kā vēsta «Hollywood Life», dziedātāja Riana izteikusies, ka viņai nav patikusi doma, ka viņa atrodas vienā gultā ar Donaldu Trampu un Džordžu Bušu.

Tikmēr bijušā prezidenta Buša pārstāvis komentēja: «Ja nu kāds vēl šaubās... klipā nav redzams īstais Bušs. Viņš ir daudz labākā fiziskā formā.»

Skandalozais dziedātāj Kriss Brauns nav apmierināts ar to, kā video atveidots viņa dibens.

Savukārt Teilores Sviftas pārstāvji izteikušies, ka dziedātāja ir ļoti, ļoti dusmīga.

Pašlaik video pieejams tikai straumēšanas pakalpojumā «Tidal».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu