Festivāls «Laima Vaikule Jūrmala Rendez - Vous» četru dienu garumā izklaidēs ar daudzveidīgu programmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Festivāls «Laima Vaikule Jūrmala Rendez - Vous», kas jau rītvakar sāksies Dzintaru koncertzālē, šogad sola pārsteigt ar mākslinieku un programmas dažādību.

Pirmo reizi festivāls notika pagājušā gada vasarā divas dienas, bet šovasar tas notiek jau četras dienas, ļaujot piedzīvot košus priekšnesumus, solīja dziedātāja Laima Vaikule.

Māksliniece stāstīja, ka festivālā aicinājusi piedalīties savus draugus un tos izpildītājus, kuru mākslu un radošumu viņa mīl. Līdztekus jau zināmiem un sevi jau vairāku gadu garumā pieteikušiem māksliniekiem, šoreiz festivālā piedalīsies arī jaunie mākslinieki, jo, kā atzina Vaikule, viņai patīk sadarboties ar jaunajiem, jo tā ir iespēja nezaudēt saikni ar to, kas notiek šodien.

Savukārt festivāla producente Elita Mīlgrāve informēja, ka festivāls būs vērienīgs ne tikai no mākslinieciskā, bet arī no tehniskā viedokļa. Uz skatuves uzstādīti ekrāni, kuru kopējais svars ir 60 tonnas. Festivāls «Laima Vaikule Jūrmala Rendez - Vous» grib būt spilgts un pamanāms, jo tas tiks translēts daudzu valstu televīzijās. Festivālu demonstrēs Izraēlā, Ukrainā, Krievijā, Vācijā, Kazahstānā un arī ASV.

Festivāla orgkomitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans akcentēja, ka Vaikule uzņēmās lielu atbildību divu mēnešu laikā uztaisīt tādu lielu festivālu kā «Laima Vaikule Jūrmala Rendez - Vous». «Divu mēnešu laikā uztaisīt starptautisku festivālu nav vienkārši,» sacīja Šenkmans, piebilstot, ka festivāls būs lieli svētki.

Festivālā aicinātie viesi visi kā viens minēja, ka jutušies ļoti priecīgi un pagodināti, kad saņēmuši no Vaikules uzaicinājumu uzstāsies festivālā. Festivālā katru vakaru Dzintaru koncertzālē uzstāsies vairāki mākslinieki un ar katru no tiem arī Vaikule iecerējusi izpildīt kādu dziesmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu