Festivāls «Komēta» iet gaisā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 7. jūlijā, Daugavgrīvas cietokšņa (Birzes iela 2, Rīgā) vārtus ver vaļā kosmisks kultūras festivāls «Komēta», kas līdz pat 10. jūlijam pulcēs mūzikas, kino un jēgpilnu domu nesējus un baudītājus.

Kā uzsver festivāla organizētāji, Kaņepes Kultūras centrs sadarbībā ar Bolderājas grupu, Daugavgrīvas cietoksnis kā kultūrvēsturisks piemineklis un izbijis militārs objekts transformēsies uz piepildītu kultūras telpu, kur vienlaicīgi baudīt pasaules mūzikas un kino elpu, kā arī reāli investēt idejās par šā objekta un apkaimes tālākās nākotnes attīstības vīzijām.

Jau šovakar festivālā uz Pasaules skatuves no plkst. 19 uzstāsies tādi mūziķi kā izdaudzinātais sīriešu kāzu ballīšu dziedonis Omārs Solejmans (Omar Souleyman), mūziķu apvienība Yemen Blues no Izraēlas, pasaulē atzīts pašmāju mūziķis un producents Domenique Dumont un citi. Deju zālēs līdz pat festivāla noslēgumam spēlēs tādi dīdžeji kā Noema (Vācija), Intiche (Argentīna), Dubelu (ASV), Ajukaja (Igaunija), Birds Ov Paradise (Zviedrija), AG (Latvija), Elvi Soulsystems (Latvija) un daudzi citi.

Komētas Akadēmiju jau šovakar plkst. 20:00 ar lekciju atklās holandiešu teātra režisors, horeogrāfs, dejotājs un mākslas rezidences Performing Arts Forum (PAF) līdzdibinātājs Jan Ritsema, laboratorija Zvaigzne pulcēs pilsētplānotājus un arhitektus, lai vētī Daugavgrīvas cietokšņa un apkaimes attīstības vīzijas, aicinot piedalīties visus klātesošos, savukārt kinoteātris Mēness jau no šā vakara sāks 72 stundu Vincent Moon kino retrospekciju, klātesot arī pašam režisoram.

Biļetes uz festivālu var iegādāties internetā, kā arī pie festivāla ieejas Daugavgrīvas cietoksnī.

Biļetes šeit:

www.festivalskometa.lv

Uz festivālu no centra kursē sabiedriskais transports (3.autobuss un 246.mikroautobuss) - precīzu informāciju par maršrutiem un atiešanas laikiem iespējams atrast www.rigassatiksme.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu