Nedēļas svaigākie videoklipi - no Kanjes līdz CHVRCHES

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no klipa

Lai ko arī teiktu daži mūzikas industrijas analītiķi, mūzikas videoklips nav miris. No tradicionālās televīzijas tas atradis ceļu pie skatītāja globālajā tīmeklī (galvenokārt jau «Youtube») un turpina pārsteigt ar jaunām, radošām (bieži vien arī jau sen redzētām) idejām. Lūk, daži no pēdējo dienu pamanāmākajiem klipiem.

 
Foto: kadrs no video

ScHoolboy Q «Black THougHts (Pt. 3)»

Amerikāņu reperis Kvinsijs Metjū Henlijs (Quincy Matthew Hanley), plašāk zināms kā «Schoolboy Q» pavisam nesen laidis klajā jaunu albumu «Blank Face», kuru mūzikas portāla «Pitchfork» kritiķi ielikuši «best new music» («labākā jaunā mūzika») kategorijā. Dziesmas «Black THougHts (Pt. 3)» klips ir trešais un emocionāli jaudīgākais triloģijā par trim noziedzniekiem, kas nonākuši tiesas zālē, kur uzklausa spriedumu. Amerikā, kur policijas vardarbība pret melnādainajiem sasniegusi apogeju, tas rezonē jo īpaši.

 
Foto: kadrs no video

Courtney Barnett «Elevator Operator»

Žurnāla «Rolling Stone» kritiķu prāt, 28 gadus vecās austrāliešu dziedātājās Kortnijas Bārnetes albums «Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit» bija pagājušā gada labākā debija. «Meitene apvieno Džerija Seinfelda novērotāja spējas, Boba Dilana vārdu plūsmu un Stīvena Malkmusa ģitāras spēli,» rakstīja «Rolling Stone».

Šobrīd Kortniju ir pamanījuši daudzi. Jaunajā klipā («Elevator Operator» ir dziesmas no minētā albuma) viņai asistē virkne pazīstamu alternatīvās skatuves personību - Kerija Braunsteina (Carrie Brownstein), Korīna Takere (Corin Tucker) un Džaneta Veisa (Janet Weiss) no meiteņu rokgrupas «Sleater-Kinney», kuras iejutušās tūristu lomās, sēžot parkā uz soliņa. Vēlāk klipā parādās arī rokgrupas «Wilco» līderis Džefs Tvīdijs (Jeff Tweedy) u.c.



 
Foto: kadrs no video

CHVRCHES un Hayley Williams «Bury It»

Glāzgovas sintpopa, elektropopa apvienība «CHVRCHES» kopā ar «Paramore» solisti Heiliju Viljamsu (Hayley Williams) radījusi kopīgu animētu video dziesmas «Bury It» remiksam. Klipā mūziķi levitē, un praktizē savas priekšmetu pārvietošanas spējas.

Video veidojis Jamie McKelvie.

«Bury It» remikss tiks pievienots kā bonuss «CHVRCHES» nesenākā albuma «Every Open Eye» jaunajam izdevumam.

 
Foto: kadrs no video

Francis and the Lights ar Bon Iver un Kanye West «Friends»

Ne pārāk plaši pazīstamais Ņujorkas mūziķis Frensiss Fārvels Stārlaits (Francis Farewell Starlite), kurš mūzikā radoši izpaužas jau kopš 2007. gada ar skatuves vārdu «Francis And The Lights» (diezgan jau neoriģināli, jāsaka), pēkšņi kļuvis ļoti, ļoti populārs. Kāpēc? Viņa jaunākajā dziesmā «Friends» («Draugi») un videoklipā piedalās harizmātiskākais reperis pasaulē - Kanje Vests (Kanye West), un cienījamākais folkmūzikas meistars Džastins Vernons (Justin Vernon) aka Bon Iver.

Varbūt viņi tiešām ir draugi?

 
Foto: kadrs no video

James «Dear John»

Vēl pavisam nesen Siguldas pilsdrupu estrādē baudījām mančestriešu «James» koncertu. Mūziķi nesen izdevuši jaunu (četrpadsmito!) albumu «Girl at the End of the World», kurā iekļauta arī šī dziesma - «Dear John».

Dziesmai tapis animēts klips, kuru 2D un 3D tehnikā režisējis Péter Vácz. Klipā attēloti divi mīlnieki kādā mītiskā mežā, kas rada asociācijas ar Tima Bērtona spocīgo filmu "Šausmas pirms Ziemsvētkiem" (The Nightmare Before Christmas")

«Dziesmu iedvesmoja kādā reāla vēstule kareivim, kurā sieva pārtrauc attiecības. Mēs esam radījuši dziesmas kāzām, bērēm, nu arī esam sacerējuši šķiršanās dziesmu,» «Dear John» ideju skaidro grupas solists Tims Būts (Tim Booth).

 
Foto: kadrs no video

YG «Still Brazy»

Amerikāņu repera YG albums «Still Brazy» jūnijā beigās ASV «Billboard 200» albumu topā startēja 6. vietā. Diezgan labs panākums. Izskatās, ka pēc jaunā hita - tituldziesmas «Still Brazy» video publicēšanas, interese par šo savdabīgo reperi tikai augs.

 
Foto: kadrs no video

Zara Larsson «Lush Life» (jaunā versija)

Zviedru popzvaigzne Sāra Lāšone (Zara Larsson) ir kļvusi par vienu no gada lielākajiem atklājumiem popmūzikā. Viņu pamanījuši ir visi, kas sekoja Eiropas futbola čempionātam, jo tieši viņas balss skan Deivida Getas oficiālajā čempionāta dziesmā «This One's for You».

Dziesmai «Lush Life» jau ir viens klips, taču pirms nedēļas publicēta jauna video versija. «Lush Life» ir otrais singls no gaidāmā dziedātājas albuma, kurš dienas gaismu varētu ieraudzīt rudenī. 2014. gadā Sāra izdeva debijas plati «1».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu