Atceltā Goldingas koncerta dēļ «Positivus» biļetes atgriezuši vien daži

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātājas Ellijas Goldingas atceltās uzstāšanās dēļ mūzikas un mākslas festivāla «Positivus» vienas dienas biļetes atgriezuši tikai daži cilvēki, intervijā telekanālam «LNT» sacīja pasākuma rīkotājs Ģirts Majors.

Jautāts, vai ir bijuši cilvēki, kas nodevuši atpakaļ nopirktās vienas biļetes, lai atgūtu iztērēto naudu pēc tam kā kļuva zināms, ka Goldinga festivālā veselības problēmu dēļ neuzstāsies, Majors atzina - tādi ir bijuši taču «saskaitāmi uz abu roku pirkstiem».

«Positivus» rīkotājs arī pastāstīja, ka šobrīd festivāla biļešu pārdošanas rādītāji ir aptuveni līdzīgi ar iepriekšējiem gadiem, vienlaikus daudzi apmeklētāji parasti izvēlas tās iegādāties pēdējā nedēļā pirms pasākuma vai arī pašā festivālā. Majors arī uzsvēra, ka patlaban «Positivus» rīkotāji nedomā palielināt pasākuma izmērus, bet gan atstāt to kā vidēja mēroga festivālu. Iespējams gan, ka varētu tikt domāts par festivāla rīkošanu četru dienu garumā. «Eiropā konkurence ir ārprātīgi liela, bet izaugsme - lēna,» tā Majors.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka ceturtdien plkst.17 darbu uzsāks mūzikas un mākslas festivāla «Positivus» telšu pilsētiņa. Festivāla vārti apmeklētājiem tiks atvērti piektdien, 15.jūlijā. Savukārt no ceturtdienas plkst.17 pirmie apmeklētāji var sākt iekārtoties Telšu pilsētiņā, kur plkst.20 sāksies iesildīšanās festivālam ar DJ «Hot Sound». Pērn «Positivus» telšu pilsētiņa uzņēma 16 tūkstošus apmeklētāju.

Ceturtdien darbu uzsāk arī festivāla oficiālā autostāvvieta.

Tāpat vēstīts, ka festivāla «Positivus» laikā Salacgrīvas apkārtnē gaidāmi satiksmes sastrēgumi un pasākuma kārtību uzraudzīs kopumā 130 policisti, iepriekš pastāstīja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko.

Mitrošenko uzsvēra, ka kopumā festivāla uzraudzībā trīs dienu laikā plānots iesaistīt 130 policistus, kas gan nenozīmējot to, ka šāds skaits visu laiku atradīšoties festivāla teritorijā. Tāpat kārtību uzraudzīs arī aptuveni 100 festivāla organizatoru nodrošināti apsardzes darbinieki.

«Prognozējam, ka traucēklis labi pavadīt laiku varētu būt dokumentu un mantu pazaudēšana - policija nodrošinās palīdzību, cilvēki varēs vērsties policijas teltī gan par pazudušām mantām, gan arī par citiem, ar drošību saistītiem jautājumiem. Atrasto mantu saraksts tiks publicētas VP mājaslapā, taču pēc festivāla tās paliks Limbažu policijas iecirknī, kur tās varēs saņemt. Limbažos vēl arvien atrodas mantas no iepriekšējiem festivāliem,» sacīja Mitrošenko.

Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks sacīja, ka policija īpaši aicina cilvēkus parūpēties par sava īpašuma drošību un uz festivālu neņemt līdz «ekstra» lietas - dārgus pulksteņus un citas mantas, kas nav nepieciešamas festivālā. «Policija rūpēsies par garnadžu uzmanīšanu, bet «katram klāt izstāvēt nevaram»,» atzina policijas pārstāvis.

Plānots, ka «Positivus» kārtību uzraudzīs arī Igaunijas likumsargi, ar kuriem Latvijas policisti veiksmīgi sadarbojusies iepriekš, kā arī plāno sadarboties Pērnavā notiekošajā «Weekend Baltic» festivāla laikā.

Festivāls «Positivus», kas šovasar svin savu desmito jubileju, notiks Salacgrīvā no 15.līdz 17.jūlijam. Tajā savu dalību, veselības problēmu dēļ, atcēlusi viena no galvenajām māksliniecēm - Elija Goldinga. Taču festivālā uzstāsies Igijs Pops, franču grupa «M83» un daudz citu gan ārzemju, gan pašmāju mūziķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu