Cēsīs koncertēs perkusionists Andrea Belfi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzot pasākumu sēriju «Zemlika nāk…» Cēsīs, 13. augustā ar koncertu terasē «Zaļa zāle» viesosies itāļu perkusionists un komponists Andrea Belfi.

Andrea Belfi (Andrea Belfi) ir Berlīnē dzīvojošs itāļu eksperimentālās mūzikas perkusionists un komponists. Savu īpašo bungu spēles manieri Andrea ir izkopis, pēdējos divdesmit gadus pastāvīgi sadarbojoties ar visdažādākajiem eksperimentālās, elektroniskās, roka un improvizētās mūzikas māksliniekiem. Viņa hipnotizējošā ritmika un mūzikas daudzslāņainība klausītāja iztēlē uzbur daudzdimensionālas skaņu ainavas, kurās katram pašam doties.

Ilggadējās muzicēšanas laikā Andrea ceļi krustojušies gan ar iepriekšējo festivālu «Zemlika» viesiem Eidanu Beikeru (Aidan Baker), Gregu Hainzu (Greg Haines) un Karlu Bozuliku (Carla Bozulich), gan Jouhanu Jouhansonu (Jóhann Jóhannsson), Deividu Grabsu (David Grubbs) un daudziem citiem. Arī pirmā festivāla atklājējs Nils Frāms (Nils Frahm) ir ilggadējs Andrea draugs, kurš šopavasar palūdza viņu ievadīt Frāma grupas «Nonkeen» Eiropas turnejas koncertus. Nupat Londonas ‘Barbican’ centrā notikušajā ‘Possibly Colliding’ – Nila Frāma kūrētajā trīs dienu pasākumā – Andrea Belfi bija daļa mūziķu kolektīva, kas uzstājās kopā ar idejas autoru.

Neskaitot piecus līdz šim izdotos solo albumus un dalību vairāk nekā 50 citos ierakstos, sadarbojoties ar citiem mūziķiem, Belfi interese par laikmetīgo mākslu ir materializējusies dažādās skaņas un mākslas instalācijās, kas radītas kopā ar Andželu Buloku (Angela Bulloch) un Aldo Tambelīni (Aldo Tambellini), un tikušas izstādītas gan Eiropā, gan ASV.

Andrea Belfi koncerts Cēsīs būs tešais triju koncertu sērijā «Zemlika nāk…», kuri jau otro vasaru norisinās kultūras terasē «Zaļa zāle». Līdz ar šo noslēgsies koncertu vasara terasē.

Biļetes uz Andrea Belfi koncertu Cēsīs nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē inernetā Bezrindas.lv. To cena šobrīd – 10.00 EUR. Tuvojoties koncertam, biļetes kļūs dārgākas. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu