Lielajā ģildē fadu mūzikas dziedātāja Telmo Pireša koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielās ģildes jaunā koncertsezona tiks atklāta 12. septembrī ar fadu mūzikas žanra pārstāvja Telmo Pireša (Telmo Pires) koncertu, informē koncerta rīkotāja «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka.

Pirešs ir mūsdienu dzejnieks, komponists un viens no nedaudzajiem vīriešiem fadu mūzikas žanrā, kurš iemantojis starptautisku atpazīstamību. Presē viņš tiek dēvēts par «mūsdienu fadu iemiesojumu».

2016. gada martā klajā nāca viņa jaunais albums «Ser Fado» («Būt fadu»), kas iemieso viņa fadu pieejas būtību jau nobriedušā formā. Tas ir fadu, kas, pretēji daudziem aktuālajiem darbiem, kuri cenšas iekļauties starptautiskajā tirgū, izmantojot popmūzikas elementus un modernas instrumentācijas, atgriežas pie fadu pirmsākumiem un šīs mūzikas saknēm. Tas ir fadu, kura būtību atdzīvina Pireša balss skanējums, kā arī portugāļu un klasiskā ģitāra.

«Ser Fado» ir Pireša otrais albums, kas ierakstīts Lisabonā un apvieno žanra klasiku.

Biļetes uz Rīgā gaidāmo koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu