Pētījums: Koncertu apmeklēšana padara cilvēkus laimīgākus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Cilvēki, kuri regulāri apmeklē koncertus un dejo, ir laimīgāki, izpētījuši Austrālijas zinātnieki. Dīkina Universitātes pētnieki veica tūkstoš respondentu aptauju. Atklājās, ka tie, kuri «dejo vai apmeklē muzikālus pasākumus, jūtas apmierinātāki ar savu dzīvi nekā tie, kuri tāda veida pasākumos neiesaistās».

«Jāuzsver arī tas, ka subjektīvajos labklājības rādītājos liela nozīme ir mūzikas baudīšanai citu cilvēku kompānijā. Tas parāda mūzikas sociālo aspektu,» norādīts pētījumā. «Šī pētījuma rezultātus nākotnē var izmantot, lai labāk izprastu mūzikas lomu emocionālajā regulācijā.»

Turpretī mūzikas autori vidēji dzīvo par 25 gadiem īsāku mūžu nekā citi cilvēki, pērn aprēķināja Sidnejas Universitātes zinātnieki. Pētījuma autori skaidroja, ka mūziķi biežāk ciešot no depresijas un atkarībām.

Kā jau ziņots, citā zinātniskā pētījumā nesen tika noskaidrots, ka vinila skaņuplates galvenokārt iegādājoties vientuļi pusmūža cilvēki, kas ir intravertas personības.

«YouGov» pētījums liecina, ka lielākā daļa skaņuplašu pircēju ir vecumā no 45 līdz 54 gadiem, turpretī jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem tās pērk vismazāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu