Olijs Mērss: Mūsdienu mūzikas topi nav godīgi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu dziedātājs un dziesmu autors Olijs Mērss (Olly Murs) sūdzas, ka mūsdienu mūzikas topi «nav godīgi». 32 gadus vecais mūziķis, kura vecvecāki no tēva puses bija latvieši, 2009. gadā piedalījās dziedāšanas šovā «The X Factor». Pēc tam viņš izlaida vairākus hitus, tai skaitā «Heart Skips a Beat», «Dance with Me Tonight» un «Troublemaker».

Taču Mērsa jaunākais singls «You Don't Know Love» Lielbritānijas mūzikas topā sasniedza tikai 19.vietu.

«Es gribētu, lai dziesma ir pirmajā vietā. Man šķiet, ka tagad to ir grūti panākt jebkuram māksliniekam, it īpaši britu izpildītājiem,» viņš teica intervijā vietnei «Digital Spy». «Straumēšana ir ļoti populāra, un cilvēki grib klausīties jau populāru izpildītāju mūziku. Tagad labas vietas iegūšana topos jaunajiem izpildītājiem ir grūtāks uzdevums, jo dziesmām jābūt izcilām.»

Šogad Lielbritānijā veiksmīgāko singlu vidū ir kanādiešu repera Dreika hits «One Dance», kas britu topa virsotnē aizvadījis 15 nedēļas. Pašlaik topa pirmo vietu ieņem «Major Lazer» dziesma «Cold Water».

Mērss sacīja, ka izbaudot karjeru un viņam klājoties labi, taču viņš neatrodoties tādā pozīcijā, kādā «gribētu būt».

Viņš norādīja, ka mūsdienās straumēšana tikpat kā aizvietojot radio klausīšanos, tāpēc vislielākos panākumus gūstot straumēšanas pakalpojumu populārākajos dziesmu sarakstos iekļautie mūziķi.

«Kā nu ir, tā ir. Man tas jāpieņem,» sacīja Mērss. «Man tik un tā klājas ļoti labi, tāpēc es nevaru sūdzēties.»

Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā desmit miljoni Mērsa ierakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu