«The Black Keys» mūziķi iesūdz par nodarīto kaitējumu filmas uzņemšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Blūzroka grupas «The Black Keys» dziedātājs Dens Auerbahs (Dan Auerbach) apsūdzēts par aiziešanu no Čikāgas blūza ikonai «Howlin’ Wolf» veltītās dokumentālās filmas izņemšanas. Producentu uzņēmums «Smokestack Lightning Inc» pagājušajā nedēļā Losandželosas apgabala augstākajā tiesā iesniedza pret rokmūziķi prasību par mutiskas vienošanās pārkāpšanu, apgalvojot, ka Auerbaha rīcība palielinājusi filmas uzņemšanas izmaksas un ka mākslinieks pēc projekta pamešanas atteicies uzņēmumam kompensēt radītos zaudējumus.

Filma «Smokestack Lightning: The Legendary Howlin’ Wolf» stāsta par Česteru Artūru Bērnetu, un tajā redzamas vairākas intervijas ar izciliem māksliniekiem, piemēram, Auerbahu, Džimiju Peidžu un Badiju Gaju (Buddy Guy), kurus iespaidojis «Howlin’ Wolf» un viņa mūzika.

Laikraksts «Hollywood Reporter» ziņo, ka «Smokestack Lightning» veidotāji lūguši Auerbahu uzņemties režisora un izpildproducenta lomu.

Taču mākslinieks tikai mutiski piekritis šim piedāvājumam, apmaiņā pieprasot pilnīgu radošo brīvību filmas veidošanas procesā, kā arī 9% no lentes ienākumiem.

Formālu vienošanos Auerbahs noslēdza tikai filmas montāžas posmā, kad viņš pieprasījis veikt vairākas izmaiņas, piemēram, pārfilmēt intervijas, uzņemt jaunas un nolīgt jaunu scenāristu.

«Smokestack Lightning» veidotāji šīm prasībām piekrita tikai tāpēc, ka citādi Auerbahs būtu no projekta aizgājis, ko viņš galu galā tomēr izdarīja vēl pirms filmas pabeigšanas.

Producenti apalvo, ka viņš atteicies atlīdzināt veikto izmaiņu radītos zaudējumus.

«Smokestack Lightning» producenti iesniedza sūdzību par līguma laušanu, negodīgu uzņēmējdarbību, nolaidību un par faktu sagrozīšanu.

Viņi pieprasa kompensāciju, kas būtu ne mazāka kā 100 000 dolāru (88 500 eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu