Losandželosas bārā atklāj «Motorhead» solista Lemija statuju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: COVI/Scanpix

Smagā metāla mūzikas grupas «Motorhead» dziedātāja Lemija (Lemmy Kilmister) mīļākajā Losandželosas bārā atklāta viņa statuja, kuras izveidei fani saziedoja 22 000 ASV dolāru (19 500 eiro). 1,8 metrus garās bronzas statujas atklāšanu Rietumholivudas bārā «Rainbow Bar and Grill» devās vērot dučiem fanu.

Lemijam, kurš nomira pagājušā gada decembrī, cieņu izrādīja arī mūziķa bijusī draudzene Šerila Kolmane un ilgstošais menedžeris Tods Singermanis.

Singermanis, kurš bija grupas menedžeris no 1992. gada līdz pat mūziķa nāvei, uzskata, ka dziesmas «Ace of Spades» izpildītājs «ļoti lepotos» ar savu statuju.

«Viņš bija īsts un nekad nemuldēja. Viņa uzstāšanās uz skatuves atspoguļoja viņa patieso būtību,» par mūziķi izteicās menedžeris.

Atklāšanas brīdī, kamēr bārā skanēja «Motorhead» dziesma «Ace of Spades», fani skandēja Lemija vārdu un ar statuju uzņēma fotogrāfijas.

Kolmane sacīja, ka Lemijam bijis bail, ka pēc nāves viņu aizmirsīšot, taču tagad ar statuju viņš kļuvis nemirstīgs.

Statujas autors Treviss Mūrs atklāja, ka to piecu mēnešu garumā veidoja apmēram 20 cilvēki.

«Domāju, ka statuja būs mierinājums [faniem],» piebilda Mūrs.

Lemijs, īstajā vārdā Ians Kilmisters, Ziemassvētku vakarā nosvinēja savu 70 gadu jubileju, taču nomira divas dienas pēc agresīvas vēža formas konstatēšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu