Koncertzālē «Cēsis» Borisa Grebenščikova koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. oktobrī, plkst. 19.00, un 9. oktobrī, plkst. 18.00, koncertzālē «Cēsis» izskanēs Borisa Grebenščikova jaunais projekts BG «Symphonia», kurā slavenais krievu rokmūziķis izpildīs savas dziesmas simfoniskā orķestra pavadījumā un, kā ierasts, būs klausītājiem sarūpējis arī kādu īpašu pārsteigumu.

Kā informēja koncertzāles «Cēsis» mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova, Grebenščikovs ir viens no grupas «Aquarium» izveidotājiem un jau vairāk nekā 40 gadus tās līderis. Šo gadu gaitā Grebenščikovs ir sacerējis vairāk nekā 1000 dziesmu. Viņš ir viens no nedaudziem Krievijas mūziķiem, kas ar savu daiļradi spējis ieinteresēt ne tikai klausītājus savā dzimtenē, bet arī ārpus tās robežām. «Aquarium» ar panākumiem uzstājas Lielbritānijā, Francijā, ASV un citās valstīs.

Grebenščikovs laiku pa laikam atkāpjas no darbības savā grupā, lai pievērstos soloprojektiem un eksperimentētu, sadarbojoties ar dažādiem, tostarp ārzemju, mūziķiem. 1989. gadā mūziķis devās uz ASV un iznāca albums angļu valodā «Radio Silence» ar daudzu slavenu mūziķu līdzdalību, kas pavēra Grebenščikovam vārtus uz Rietumiem. Vēlāk tapa vēl viens soloalbums ar ārzemju mūziķiem - grupu «The band» - «Lilit». Šodien grupā «Aquarium» pastāvīgi spēlē īru flautists Braians Finegans un bundzinieks Liams Bredli. Abi šie mūziķi piedalīsies arī jaunajā projektā BG «Symphonia».

Biļetes uz koncertiem nopērkamas koncertzāles «Cēsis» kasē, «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un mājaslapā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu