«Iron Maiden» cīnās ar koncertu biļešu tālākpārdošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Gatavojoties jaunajai Lielbritānijas koncertturnejai, britu smagā metāla grupa «Iron Maiden» apkaro koncertu biļešu tālākpārdošanas vietnes, kurās biļetes tiek pārdotas par pārspīlēti augstām cenām. Biļetes uz gaidāmajiem koncertiem nevarēs izdrukāt un nodot kādam citam, bet koncertu norises vietā varēs iekļūt tikai tad, ja apmeklētājs varēs uzrādīt identifikācijas dokumentu ar fotogrāfiju un kredītkarti.

Grupa norāda, ka tādā veidā cerot iznīdēt biļešu izpirkšanu un vēlāku parādīšanos tālākpārdošanas vietnēs par «smieklīgi uzpūstām» cenām.

«Nevēlamies, lai mūsu fanus apkrāptu ar viltotām biļetēm vai milzīgiem uzcenojumiem tā saucamajās tālākpārdošanas vietnēs,» norāda «Iron Maiden» menedžeris Rods Smolvuds.

Viens cilvēks varēs nopirkt ne vairāk par četrām biļetēm uzreiz, un pārdošanas komanda uzraudzīs aizdomīgus darījumus, lai izvairītos no krāpšanas.

Ja būs redzams, ka biļetes iegādājušās tālākpārdošanas vietnes, pasūtījums tiks atcelts un rezervētās biļetes no jauna atgriezīsies tirdzniecībā.

Aprēķināts, ka pasākumu biļešu tālākpārdošanas biznesa gada ieņēmumi Lielbritānijā pārsniedz vienu miljardu sterliņu mārciņu (1,18 miljardus eiro). Mūziķi ir nobažījušies, ka tālākpārdošanas vietnes izpērk pieprasītas koncertu biļetes uzreiz pēc to nonākšanas pārdošanā, tādējādi liedzot īstiem faniem iegūt biļetes bez pamatīgas pārmaksāšanas.

Rokgrupa «Pixies» tālākpārdošanas vietnes nesen nodēvēja par «blēžiem un neliešiem», jo viena biļete uz jaunās turnejas koncertu tajās tika piedāvāta par vairāk nekā 800 mārciņām (945 eiro), kaut arī patiesā cena bija 32,5 mārciņas (38,4 eiro).

Ar tālākpārdošanas vietnēm cīnījušās arī britu mūzikas zvaigznes Adele un «One Direction».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu