Aptauja: Pleilistes popularitātē pārspējušas albumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunā aptaujā atklājies, ka mūsdienās dziesmu sarakstus jeb pleilistes klausās biežāk nekā albumus. Vispopulārākais mūzikas klausīšanās veids ir atsevišķu dziesmu atskaņošana, kam dod priekšroku 46% mūzikas fanu. Taču pleilistes klausās 31% aptaujāto, kamēr albumus atskaņo tikai 22% klausītāju.

Aptaujāti tika vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku ASV, norāda Mūzikas biznesa asociācija.

Deju mūzikas apvienība «The Chainsmokers», kuras singls «Closer» patlaban ierindojas ASV un Lielbritānijas topu pirmajā vietā, nesen paziņoja, ka nemaz negatavojoties izdot savu pirmo albumu.

«Mēs vienmēr turpināsim izdot jaunu mūziku. Taču albums ir pavisam kas cits,» tvītoja grupa. «Albums - tā ir nopietna lieta, nevis tikai vairāku singlu kopums. Tā mēs uz to raugāmies.»

Skotu dīdžejs Kalvins Hariss pēdējā gada laikā izlaidis četrus populārus singlus, taču par jauna albuma izdošanu neko nav teicis. Avīze «The Sun» to uztvēra kā zīmi, ka Hariss nolēmis pavisam atteikties no albuma formāta, kā viņš to bija iecerējis darīt jau pirms sešiem gadiem.

Tolaik viņš bija izdevis populāros hitus «We Found Love», «Sweet Nothing» un «Bounce», ko beigu beigās tomēr apkopoja 2012. gada albumā «18 Months».

«Tagad atkal runā, ka es neizdošu albumu. Bet varbūt es tomēr to darīšu,» pagājušonedēļ sacīja Hariss.

Taču lielākā daļa raidorganizācijas BBC aptaujāto izpildītāju aizstāvēja albuma formātu, kas bijis veiksmīgs mūzikas izdošanas veids vairāku gadu desmitu garumā.

«Mums jāatgriežas pie albumiem,» uzskata dziedātāja Laura Mvula. «Populārā kultūra ir piesātināta ar singlu fenomenu, jo mēs tikai neilgu laiku spējam noturēt savu uzmanību uz vienu lietu. Taču albumu klausīšanās sniedz piepildījumu. Tas ir vesels stāsts, nevis tikai ātra maltīte «McDonald's» ēstuvē.»

«Katrs mākslinieks ir citāds,» norāda dziedātājs Olijs Mērss. «Dažiem veicas labāk ar singliem, citiem ne. Pēc maniem albumiem joprojām ir pieprasījums. Katrs no tiem sasniedzis platīna statusu. Īpaši Ziemassvētku laikā cilvēki gribēs nopirkt albumu, ko tie var paturēt rokās.»

Pēdējā laikā izskanējušas bažas par dziesmu sarakstiem mūzikas straumēšanas pakalpojumos. Tiek pārmests, ka tajos priekšroka dota ASV izpildītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu