«Queen» ģitārists Braiens Mejs protestē pret delfīnu medībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rokgrupas «Queen» ģitārists Braiens Mejs protestē pret delfīnu medībām Japānā, sakot, ka dzīvnieku kaušanai jāpieliek punkts tāpat, kā tas notika ar verdzību un raganu dedzināšanu. «Ikviena suga un tās pārstāvji ir pelnījuši cieņu,» piektdien intervijā ziņu aģentūrai AP sacīja Mejs, kurš «Queen» turnejas laikā piektdien bija Tokijā. «Nav runa par valstīm, bet gan par to cilvēces daļu, kura vēl nesaprot, ka arī dzīvniekiem ir jūtas.»

Arī citas slavenības, piemēram, dziedātājs Stinga un aktrise Derila Hanna, protestē pret ikgadējām delfīnu medībām Japānas pilsētā Taidži, par kurām uzņemta ar «Oskaru» apbalvotā dokumentālā filma «The Cove» («Līcis»).

Delfīnu mednieki un viņu atbalstītāji aizstāv paražu, sakot, ka tā ir tradīcija, kaut gan Japānā delfīnu gaļu ēd reti. Japānas valdība attaisno arī vaļu nokaušanu pētniecības labad.

Mejs 2009. gadā dibināja fondu «Save Me Trust», lai ietekmētu valdības politiku par dzīvo dabu, jo viņš esot pret jebkādu vardarbību pret dzīvniekiem, tostarp Lielbritānijas lapsu medībām un Spānijas vēršu cīņām. Abas valstis šos pasākumus sauc par tradīcijām, taču ģitārists uzskata, ka tās ir tikai atrunas.

«Es pazīstu japāņus. Viņi ir krietni, laipni un līdzjūtīgi cilvēki, taču viņi nezina, ka šīs medības notiek,» uzsvēra Mejs. «Tie ir zīdītāji, ļoti inteliģentas un jūtīgas būtnes, kuras, tāpat kā mēs, audzina savus bērnus. Taču tos nokauj un spīdzina.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu