Ierakstu kompānijas sūdz tiesā «youtube-mp3.org»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules lielākās ierakstu kompānijas sūdz tiesā vietni, kas tās lietotājiem ļauj lejupielādēt vietnes «YouTube» videoklipu audio materiālu. Uzņēmumi «Universal», «Sony», «Warner Bros» un citi sākuši tiesvedību pret Vācijas vietni «youtube-mp3.org». Lielie zīmoli no nelikumīgās vietnes un tās īpašnieka pieprasa kompensāciju 150 000 dolāru (133 400 eiro) apmērā par katru pirātisma gadījumu.

Atbildētājs prasību pagaidām nav komentējis.

Saskaņā ar tiesā iesniegtajiem dokumentiem nelikumīgās vietnes lietotāji var vienkārši konvertēt «YouTube» videoklipu par mp3 audio failiem un glabāt tos savos datoros.

Prasītāji apgalvo, ka «katru mēnesi pretlikumīgi tiek kopēti desmitiem vai pat simtiem miljonu skaņu celiņu un publiskoti pretlikumīgos straumēšanas pakalpojumos» un «youtube-mp3.org» ir «galvenais likumpārkāpējs», kura vietni katru mēnesi izmanto 60 miljoni lietotāju.

«Dziesmu straumēšanas apkrāpšana kļuvusi par lielu draudu mūzikas industrijai, kas kalpo kā pretlikumīgs aizvietotājs ierakstītas mūzikas un autorizētu straumēšanas pakalpojumu sniedzēju abonementu iegādei,» norāda mūzikas zīmoli.

Mūzikas industrija tiesai lūdz arī aizliegt interneta pakalpojumu sniedzējiem, reklamētājiem un citām trešajām pusēm veicināt pieeju «youtube-mp3.org».

«Šī vietne iekasē miljonus uz mākslinieku, dziesmu autoru un ierakstu studiju rēķina,»

norādīja Amerikas Ierakstu industrijas asociācijas prezidents Kerijs Šērmans.

Arī britu skaņu ierakstu uzņēmumu pārstāvis BPI vietni «youtube-mp3.org» brīdinājis par iespējamu tiesāšanos Lielbritānijā, ja tā nepārstās pārkāpt autortiesības.

«Faniem tagad ir plašs likumīgu mūzikas straumēšanas pakalpojumu klāsts, bet tie var pastāvēt tikai tad, ja mēs sākam rīkoties pret tiešsaistes melno tirgu. Mēs ceram, ka atbildīgi reklamētāji un meklētājprogrammas arī padomās divreiz, pirms atbalstīs vietnes, kas kļūst bagātas, apkrāpjot māksliniekus,» teica BPI vadītājs Džefs Teilors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu