Vangelis velta albumu kosmosa zondei «Rosetta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Oskara» balvu ieguvušais grieķu komponists Vangelis (īstajā vārdā Vangelos Odiseas Papatanasio) laidis klajā jaunu albumu «Rosetta», kas tapis, iedvesmojoties no kosmosa misijas* ar tādu pašu nosaukumu.

«Mitoloģija, zinātne un kosmosa izpēte ir tēmas, kas mani fascinējušas jau kopš bērnības,» saka 73 gadus vecais komponists. «Un šīs tēmas vienmēr ir bijušas saistītas arī ar manu mūziku.»

«Rosetta»
«Rosetta» Foto: Publicitātes foto

Komponists, mūziķis, gleznotājs Vangelis dzimis 1943. gada 29. martā Grieķijas pilsētā Volosā. Viņš ir labi zināms gan mūzikas cienītājiem, gan kino baudītājiem. Jaunībā Vangelis ir sadarbojies ar Demisu Rusu, aizrāvies ar progresīvo roku, daudz ceļojis un piedalījies vairākos vērienīgos mūzikas projektos. Ievērojamākie komponista darbi ir iemūžināti kino kadros. Kopumā ir sarakstīti skaņdarbi vairāk nekā 50 filmām (tajā skaitā «Blade Runner»), saņemts «Oskars» un iegūtas vairākas prestižas balvas.

* Eiropas Kosmosa aģentūras un NASA kopprojekts, kura mērķis ir veikt vienas konkrētas komētas detalizētu izpēti. Darbs pie «Rosetta» misijas sākās 1993. gadā, kad zinātnieki un inženieri no visas pasaules apkopoja spēkus un zināšanas, lai radītu orbitālo zondi un nolaišanās aparātu, kas derētu šīs pārdrošās misijas īstenošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu