Adeles albums «25» ASV jau pārdots 10 miljonus eksemplāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu dziedātājas Adeles jaunākais albums «25» ASV sasniedzis dimanta statusu, jo tur pārdoti desmit miljoni ieraksta eksemplāru. Turklāt albuma pirmais singls «Hello» ieguvis septiņkārtēju platīna statusu. Platīna statusu saņem ieraksti, kam pārdots vismaz miljons eksemplāru.

28 gadus vecajai Adeles iepriekšējais albums «21», kas iznāca 2011. gadā, arī ieguva dimanta statusu ASV. Līdz ar to Adele pievienojas popzvaigznēm Britnijai Spīrsai un Meraijai Kerijai, kuras arī izdevušas divus dimanta statusu iemantojušus albumus.

Dimanta statusu sasnieguši tādi albumi kā Maikla Džeksona «Thriller» un grupas «Pink Floyd» ieraksts «The Wall».

Adele ir starp pieprasītākajām mūsdienu popzvaigznēm. Viņa pārspējusi vairākus mūzikas industrijas rekordus, tostarp par ASV un Lielbritānijas mūzikas topu virsotnē visilgāko laiku aizvadījušo sieviešu dzimuma izpildītājas albumu - «21».

Viņa ierakstīja galveno dziesmu Džeimsa Bonda sērijas filmai «Skyfall» («Operācija «Skyfall«»), par ko saņēma «Oskara», «Grammy» un «Zelta globusa» balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu