Foto: Auziņa albuma «Viens» prezentācija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ģitārists Mārcis Auziņš laiž klajā savu pirmo solo albumu «Viens», kurā ierakstītas divpadsmit Raimonda Paula melodijas, kas aranžētas vienam instrumentam - ģitārai. Albuma «Viens» ierakstā nav izmantoti papildu instrumenti vai vairāki ieraksta celiņi, tikai ģitāra kā solo instruments, tas ir pirmais pilnais šāda veida albums Latvijā.

Albumā iekļautas divpadsmit kompozīcijas: «Baltā saule», «Viss nāk un aiziet tālumā», «Kad saule aiziet», «Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc», «Lai tik līst», «Negribas vairāk nekā», «Dāvāja Māriņa meitiņai mūžiņu», «Jel pažēlo», «Tik tā viena», «Sikspārņa Fledermauša šūpuļdziesma», tēma no kinofilmas «Ilgais ceļš kāpās» un «Circenīša Ziemassvētki».

Mārcis Auziņš ir viens no pieprasītākajiem pop / rok un džeza ģitāristiem Latvijā, šobrīd aktīvi darbojas vairākos projektos: akustisko ģitāru trio «AG 3o» ar Aivaru Hermani un Kasparu Zemīti, grupā «Zodiac», Daumanta Kalniņa kvintetā. Regulāri sadarbojas ar Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Jāni Lūsēnu, Kārli Lāci, Laimu Vaikuli, Jāni Stībeli, Intaru Busuli, Aiju Vītoliņu, Raimondu Macatu, Donu, Lindu Leen un citiem komponistiem un izpildītājiem. Muzikālais vadītājs «Cabaret» projektos «Piccolo», «La Luna», «Cabaret Palladium», «ReLOVEution», LTV spēlē «Mana dziesma», kā aranžētājs veidojis Daumanta Kalniņa programmu «Atspulgi», šobrīd aranžē Mārtiņa Brauna jubilejas koncerttūres «Darbi un nedarbi…» programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu