Koncertiem apvienosies hiphopa klasiķi «Eric B. & Rakim»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Atgriežamies pēc klausītāju lūguma,» tā izdevumam «Rolling Stone» pastāstījis Eriks B (Eric B, īstajā vārdā Eric Barrier), viens no 80. gadu hiphopa zelta laikmeta dueta «Eric B. & Rakim» dalībniekiem.

Duets, kura sastāvā ir arī reperis Rakīms (Rakim, īstajā vārdā William Michael Griffin Jr.), paziņojis, ka pēc 24 gadu pārtraukuma atkalapvienosies un nākamgad dosies jaunā koncertturnejā.

«Eric B. & Rakim» plāno arī remāsterēt un pārizdot savus klasiskos albumus, kā arī gatavojās filmēt jaunus videoklipus tādām klasiskām dziesmām kā «I Ain't No Joke» un «Paid in Full».

Jaunas dziesmas gan pagaidām netiek iecerētas, taču, kā saka Eriks B, tas nav izslēgts.

Ideja par atkalapvienošanos radās šā gada jūlijā, kad Eriks apmeklēja Rakīma labdarības koncertu «Universal» hiphopa muzejā Ņuarkā, Ņūdžersijā. Tā bija abu reperu pirmā tikšanās pēc daudziem gadiem.

«Eric B. & Rakim» izdeva četrus klasiskus hiphopa albumus, to skaitā 1987. gada «Paid in Full» un 1988. gada «Follow the Leader». 1993. gadā duets izjuka. Rakīms sāka solo karjeru, iedvesmojot tādus jaunās paaudzes reperus kā Nas un Jay-Z.

2011. gadā duets «Eric B. & Rakim» tika nominēts uzņemšanai Rokenrola Slavas zālē, taču netika tajā uzņemts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu