Tīmeklī izplatīts video, kurā Pauls tiek apmelots plaģiātismā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daudzi mediju eksperti pasaulē izteikušies, ka tieši pateicoties tā dēvētajām melīgajām ziņām (fake news), kas apzināti tiek publicētas sociālajos tīklos un kuru autentiskumu bieži vien lietotājs nepārbauda, Donalds Tramps arī ievēlēts par ASV jauno prezidentu. Dezinformācija par visdažādākajām tēmām nāk arī no mūsu Krievijas kaimiņa puses. Iespējams, tieši prokremliskie troļļi atbildīgi par šo nesen publicēto video montāžu, kurā Maestro Raimonds Pauls apmelots plaģiātismā.

Lai neizplatītu šos melus tālāk, mēs nepārpublicēsim minēto video, taču īsumā paskaidrosim, kas šajā video iemontēts.

Video izveidotāji mēģina norādīt uz to, ka slavenā Paula dziesma «Dāvāja Māriņa» (krievu valodas versijā - «Миллион алых роз») ir kādas 60. gados Irānā ieskaņotas dziesmas plaģiāts.

Video ir samontēts Allas Pugačovas dziedātais skaņdarba variants no 80. gadiem un it kā irāņu popzvaigznes Gugušas 1969. gadā ieskaņotais dziesmas «oriģināls».

Nav jābūt mūzikas ekspertam, lai saprastu, ka minētās dziesmas aranžējums un skanējums nekādā ziņā neatbilst sešdesmitajiem gadiem. Patiesībā tā nav nedz Gugušas dziedāta, nedz 1969. gadā izdota, bet gan 2008. gada dziedātājas Farzaneh kaverversija slavenajai Paula dziesmai.

«Ieraksta skaņa, instrumenti un pēcapstrāde nav rakstīti vēlāk kā deviņdesmitajos,» savā Facebook profilā raksta skaņu inženieris Arnis Račinskis.

To apliecina arī Paula mūzikas izdevējs, «Mikrofona ierakstu» pārstāvis Guntars Račs (skat. tvītu).

TVNET aicina lasītājus būt kritiskākiem pret tīmeklī atrodamo saturu un neuzdot vēlamo par esošo!
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu