10 populārākās Džordža Maikla dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džordža Maikla (George Michael) debijas soloalbums «Faith» (1987) visā pasaulē pārdots vairāk nekā 25 miljonos eksemplāru, padarot šo grieķu izcelsmes britu dziedātāju par vienu no visu laiku komerciāli veiksmīgākajiem popmūziķiem. Tomēr pēdējos gados Maikla karjera bija pieklususi, arī atzinība par paveikto, ja salīdzinām ar viņa līdzgaitniekiem Madonnu, Prinsu, Maiklu Džeksonu, līdz galam tomēr nesaņemta. Viņš tā arī ne reizi pat netika nominēts uzņemšanai Rokenrola Slavas zālē.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Wake Me Up Before You Go-Go» (1984)

«Wake Me Up Before You Go-Go» ir Maikla sacerēta un producēta dueta «Wham!» dziesma, kas kļuva par grupas pirmo hitsinglu Amerikā un pirmo numur 1 Lielbritānijā. Ar šo skaņdarbu «Wham!» centās radīt pozitīvāku, saulaināku grupas tēlu, jo pirmsākumos vairāk pievērsās (arī repojot) sociāli jūtīgākām tēmām - bezdarbam, agrām laulībām un paaudžu konfliktiem.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Careless Whisper» (1984)

«Careless Whisper» ar zīmīgo Stīva Gregorija (Steve Gregory), saksofona tēmu bija pirmais Džordža solo singls, kaut vēl aizvien viņš muzicēja grupā «Wham!». Dziesma iekaroja 25 valstu hitparādes. Šī ir viena no retajām dziesmām, kurām līdzautors ir «Wham!» otrs dalībnieks Endrjū Ridžlejs (Andrew Ridgeley)

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Last Christmas» (1984)

Populārā «Wham!» Ziemassvētku dziesma «Last Christmas» ar jauko video, kas uzfilmēts kādā Šveices slēpošanas bāzē, regulāri kopš 1984. gada svētku laikā atgriežas Apvienotās Karalistes singlu topā. Taču šis dueta singls tā arī ne reizi nav bijis 1. vietā. Tālajā 1984. gadā dziesmai kāju priekšā pielika «Band Aid» labdarības dziesma «Do They Know It's Christmas?».

 
Foto: Publicitātes foto

«Faith» (1987)

1987. gadā Džordžs sāka savu solokarjeru, un debijas albuma tituldziesma, kuras pamatā sinkopētais Bo Didilija (Bo Diddley) bīts, kļuva par vienu no 80. gadu beigu lielākajiem popmūzikas grāvējiem. Superzvaigzne bija dzimusi!

 
«Father Figure»
«Father Figure» Foto: Ekrānuzņēmums

«Father Figure» (1988)

«Father Figure» bija trešais singls no Maikla debijas soloalbuma. Zīmīgs ir šīs popdziesmas klips, kurā Maikls tēlo taksistu, savukārt viņa mīlas objektu - modeli atveido britu daiļava Taņa Koulridža (Tania Coleridge).

 
Foto: @lindaevangelista

«Freedom! '90» (1990)

«Freedom! '90» bija Maikla trešais singls no albuma «Listen Without Prejudice Vol. 1». Tam pievienots gadskaitlis, lai neradītu sajaukumu ar «Wham!» singlu ar tādu pašu nosaukumu. Dziesmā Džordžs apdzied savu pagātni un pauž daudz ciniskāku attieksmi pret mūzikas biznesu un slavu kopumā. Dziesmas klipā viņš pats nefilmējas, ļaujot vaļu piecām daiļām modelēm (Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington un Cindy Crawford).

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Jesus to a Child» (1996)

Viena no Dzordža populārākajām dziesmām. Tā iekļauta albumā «Older» un veltīta Maikla mīļākajam - brazīlietim Anselmo Felepam, kurš 1993. gadā 33 gadu vecumā mira ar AIDS.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Fastlove» (1996)

Dziesma «Fastlove» arī iekļauta albumā «Older». Tās autori - Maikls un amerikāņu džeza mūziķe Patrīsija Rašīna (Patrice Rushen).

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Outside» (1998)

1998. gadā Džordžs bija spiests atklāt pasaulei, ka ir homoseksuāls. Tas notika pēc tam, kad viņš tika arestēts «par netiklām darbībām» kādā Beverlīhilzas sabiedriskajā tualetē. Dziesmā un videoklipā «Outside» Maikls apspēlē šo epizodi.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Amazing» (2004)

«Amazing» ir pēdējais topus iekarojušais Maikla singls. Tas iekļauts albumā «Patience» (skat. recenziju) un veltīts jaunajai mīlai - Kenijam Gosam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu