Rīgā uzstāsies «Vivaldianno»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

16. martā koncerthallē «Arēna Rīga» būs vērojams jaunākais producenta Mihala Dvoraka un čehu vijolnieka Jaroslova Sveceni projekts no Čehijas – Antonio Vivaldi daiļrade koncertuzvedumā «Vivaldianno. City of Mirrors», informē organizatoru pārstāvis Kirils Busigins.

Baroka laika vijoļmeistara Vivaldi nemirstīgie meistardarbi atspoguļos mūsdienu civilizācijas spoguli, kuru cauri laikiem vedīs pasaules atzinību guvuši mākslinieki, skaidro organizatori. Koncertuzvedumā varēs vērot baroka laika klasiskās mūzikas, mūsdienu rokmūzikas, baleta, brazīliešu dejas, teātra un multimediju vizualizāciju simbiozi vienā priekšnesumā.

«Tas būs sirdi sildošs stāsts par izcilā mākslinieka dzīvi, cerībām un zaudējumiem,» norāda organizatori.

Čehu vijolnieks Jaroslavs Sveceni apceļojis gandrīz visu pasauli. Viņš kļuvis par pirmo čehu vijolnieku, kurš noslēdzis līgumu ar «Sony Classical». Sveceni ieguvis vairākas prestižas balvas, starp kurām ir arī zelta medaļa no Čehijas Republikas prezidenta. Viņa TV, radio un koncertu projekti ir populāri jebkura vecuma publikā.

Libretu sarakstījis čehu muzikants, scenārists un dramaturgs Tomass Belko. Vizuālās koncepcijas stilu izveidojis Kosuke Sugimoto, slavenais japāņu mākslinieks, multiplikators un režisors vienā personā. Šobrīd viņš ir «Eallin Animation» kompānijas darbinieks un ir pazīstams arī kā KANAZAWA Digital Creative Award 2012, YouTube Video Awards Japan 2009 un citu balvu ieguvējs.

Pateicoties idejai iedvest jaunu dzīvību jau tā nemirstīgajos Vivaldi darbos, izveidojās starptautiskā sadarbība un, māksliniekiem apvienojot spēkus, tika radīts šis skaistais, pasakainais un dinamiskais 3D šovs. 2016. gada jūnijā notika «Vivaldianno» pirmizrāde Prāgā, vislielākajā laukumā O2 Arena. Koncerta pirmizrādes biļetes tika ātri izpirktas, un šovs bija tik nevainojams un iespaidīgs, ka turpmākajā Čehijas turnejā vienmēr tika pievienotas papildu sēdvietas, jo biļešu pieprasījums bija ļoti augsts.

Koncerta mākslinieciskais uzdevums ir atspoguļot aizraujošu muzikālo un vizuālo izpildījumu, iedvešot jaunu dzīvību baroka ģēnija Antonio Vivaldi darbos caur jaunu mūsdienīgu interpretāciju.

Šovs patiks visu vecumu cilvēkiem, jo šajā koncertuzvedumā tiek parādīts neparasts mūsdienīguma un baroka laikmeta sajaukums, dzīvās mūzikas daudzveidība, emocionālas aktieru uzstāšanās, kā arī Vivaldi «kāpumi» un «kritumi», un tas viss apvienots dinamiskā 3D ilūzijā.

Uzvedums ieskaņots latviešu valodā kompānijā DigiMedia.lv

www.vivaldianno.cz

Biļetes var iegādāties šeit:

www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu