Kur viņi ir tagad? Šola Ama

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram/ekrānuzņēmums

Lai atgādinātu par kādām sen piemirstām dziesmām un mūziķiem, piedāvājam jaunu rubriku - «Kur viņi ir tagad?». 80. un īpaši 90. gados populārajā mūzikā, pateicoties mūzikas kanāliem un mūzikas kompāniju centieniem, maisam gals bija vaļā un mūzikas topus iekaroja daudzi jauni mūziķi, taču likumsakarīgi, ne visi kļuva par A klases zvaigznēm. Daži «atzīmējās» ar vienu, diviem veiksmīgiem singliem un drīz pazuda. Protams, ne jau bez vēsts... pazuda tikai no hitparādēm, pakāpeniski izgaistot arī no mūsu atmiņām, taču reizēm, izdzirdot radio kādu senu dziesmu, pie sevis nodomājam - kas tas bija par mākslinieku? Un ar ko viņš nodarbojas tagad?

1997. gadā mūzikas topus Lielbritānijā un daudzviet Eiropā iekaroja kāda 18 gadus veca meitene no Padingtonas Šola Ama (Shola Ama). Singls «You Might Need Somebody» sasniedza Apvienotās Karalistes topa 4. vietu un nodrošināja jaunajai dziedātājai «Brit» balvu. Minētajā gadā izdots arī albums «Much Love», taču tik lielus panākumus kā ar «You Might Need Somebody» dziedātājai vairs nekad vairs atkārtot neizdevās.

Interesanti, ka «You Might Need Somebody» nav viņas pašas dziesma. Tā ir Toma Snova un Nona Obaira 1980. gadā sacerēta kompozīcija, ko pirmo reizi ieskaņoja amerikāņu ģitārists Tērlijs Ričardss (Turley Richards). Vēlāk, 1981. gadā, dziesmu izdeva arī Rendija Krauforde (Randy Crawford), sasniedzot 11. vietu UKTop40.

2015. gadā Šola pēc 13 gadu pārtraukuma izdeva savu ceturto studijas albumu «Surreal», kurā iekļautas astoņas regeja muzikālās estētikas ietekmētas dziesmas, taču ieraksts neguva komerciālus panākumus.

Arī šobrīd 37 gadus vecā Šola Ama turpina nodarboties ar mūziku, sadarbojoties ar graima reperi Vailiju (Wiley), un ir ļoti aktīva sociālajos tīklos. Lūk, viņas foto ar laikabiedru Kreigu Deividu.

My G ❤️ @craigdavid #ratedawards

A photo posted by Shola Ama (@sholaama) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu