Kur viņi ir tagad? Šaba Rankss

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai atgādinātu par kādām sen piemirstām dziesmām un mūziķiem, piedāvājam jaunu rubriku - «Kur viņi ir tagad?». 80. un īpaši 90. gados populārajā mūzikā, pateicoties mūzikas kanāliem un mūzikas kompāniju centieniem, maisam gals bija vaļā un mūzikas topus iekaroja daudzi jauni mūziķi, taču likumsakarīgi, ne visi kļuva par A klases zvaigznēm. Daži «atzīmējās» ar vienu, diviem veiksmīgiem singliem un drīz pazuda. Protams, ne jau bez vēsts... pazuda tikai no hitparādēm, pakāpeniski izgaistot arī no mūsu atmiņām, taču reizēm, izdzirdot radio kādu senu dziesmu, pie sevis nodomājam - kas tas bija par mākslinieku? Un ar ko viņš nodarbojas tagad?

Pirms divām dienām, 17. janvārī, 51 gadu vecs kļuva nu jau vairāk nekā pirms 25 gadiem populārais jamaikiešu denshola mākslinieks Šaba Rankss (Shabba Ranks, īstajā vārdā Rexton Rawlston Fernando Gordon). Jūs noteikti esat dzirdējuši grūvīgo 1992. gada «Mr Loverman» ar zīmīgo izsaucienu «Shabba!».

Šaba mūzikā ienāca spilgti. Viņš bija viens no slavenākajiem Jamaikas denshola māksliniekiem, viens no regetona aizsācējiem ar 1990. gada singlu «Dem bow».

Lai arī 90. gados viņš izdeva vairākus albumus, pēc «Mr Loverman» viņa karjera piedzīvoja pakāpenisku lejupslīdi, 1996. gadā ierakstu kompānija «Epic Records» lauza ar viņu līgumu, un 1998. gadā viņš izdeva savu pēdējo ierakstu «Get Up Stand Up». Kopš tā laika nekas daudz par viņa muzikālajām gaitām dzirdēts nav.

2007. gadā viņš gan uz brīdi atgriezās apritē, kad piedalījās repera Basta Raimsa dziesmā «Clear The Air», 2011. gadā izdeva singlu «None A Dem», taču tas īpaši plašu rezonansi neguva.

Foto: Publicitātes foto

2013. gadā jaunās paaudzes reperis A$AP Ferg izdeva dziesmu «Shabba», kuras klipā uz brīdi redzams arī pats Šaba, klīda runas, ka viņš beidzot gatavo jaunu albumu, taču dienas gaismu tas vēl nav ieraudzījis.

Šobrīd Šabu uzstājoties var redzēt uz kruīza kuģiem. Tuvākais reiss 27. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu