Miris Badija Holija grupas ģitārists, kurš nelidoja liktenīgajā reisā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

85 gadu vecumā trešdien Springfīldas slimnīcā miris rokabilī, rokenrola ģitārists Tomijs Olsups (Tommy Allsup), vienīgais dzīvais palikušais leģendārās Badija Holija (Buddy Holly) grupas dalībnieks.

Atgādinām, ka 1959. gada 2. februārī 22 gadus vecā rokenrola pioniera Badija Holija ansamblis spēlēja Aiovas štata pilsētā Klīrleikā. Visi mūziķi bija saguruši, tāpēc Badijs nolēma uz Minesotu lidot ar lidmašīnu. Naktī uz 3. februāri lidmašīna iekļuva vētrā un nogāzās. Šī diena ASV populārās mūzikas vēsturē pazīstama kā «The Day The Music Died» («Diena, kad mūzika nomira»). Bez Holija bojā gāja arī 17 gadus vecais Ričijs Valenss (Ritchie Valens), 28 gadus vecais Dž.P. Ričardsons, pazīstams kā «The Big Bopper», un pilots.

Leģenda vēsta, ka Tomijs Olsups un Ričijs Valenss metuši monētu, lai izlemtu, kurš lidos ar lidmašīnu. Kā izrādījās, laimīgā loze izkrita palicējam - Olsupam.

Olsupa karjera izvērsās veiksmīga. Viņš muzicējis ar tādiem slaveniem māksliniekiem kā Roniju Smitu (Ronnie Smith), Roju Orbisonu (Roy Orbison) un Viliju Nelsonu (Willie Nelson).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu