Ielūkojies! Labākie, sliktākie un dīvainākie brīži «Grammy» ceremonijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Svētdien Losandželosā norisinājās jau 59. «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonija, un arī šī ceremonija neiztika bez spilgtiem brīžiem un kurioziem. Lūk, labākie, sliktākie un dīvainākie brīži šā gada «Grammy» ceremonijā. Atgādinām, ka pie «Grammy» tika arī Latvijas diriģents Andris Nelsons. Vēlreiz apsveicam!

Labākie momenti

Chance The Rapper ļaujas runas plūdiem

Amerikāņu reperis Chance The Rapper, saņemot «Grammy» par «labāko jauno mākslinieku», savu pateicību sāka ar «paldies Dievam», taču viņa ilgos runas plūdus pēc minūtes pārtrauca fona mūzika (signāls, ka runa ir par garu un skatuve ir jāpamet). Reperis neapmulsa. «Jūs varat atskaņot šo mūziku cik uziet, es turpināšu runāt,» viņš teica, un nobeidza pateicības runu ar skaļu Dieva tā kunga slavinājumu!

Grūtnieces Bejonsē uzstāšanās

R&B dīva Bejonsē (Beyoncé), kura konkurencē ar Adeli cieta pamatīgu sakāvi «Grammy» ceremonijā (viņa bija nominēta deviņās kategorijās, bet ieguva tikai divas balvas), uzstājās ne mazāk pārliecinoši kā pirms priecīgā notikuma. Priekšnesumā izmantots krēsls, kur ik pa laikam apsēsties un atvilkt elpu, bet pati mūzika un tēls bija atbilstoši topošās mātes statusam - apcerīgi un majestātiski.

Bejonsē
Bejonsē Foto: REUTERS/ScanPix

Adeles veltījums Džordžam Maiklam

Jā, viņa apturēja uzstāšanos un pat nolamājās, taču lēmums sākt priekšnesumu vēlreiz acīmredzami nāca no sirds dziļumiem, jo viņa vēlējās godināt nelaiķi Džordžu Maiklu (Geaorge Michael) ar nevainojamu uzstāšanos. Ļoti emocionāls brīdis.

Adele izrāda cieņu konkurentei Bejonsē

«Es nevaru pieņemt šo balvu,» viņa teica no skatuves, saņemot balvu par Gada albumu. Viņa nolēma pārlauzt «Grammy» balvu uz pusēm un pusi iedot Bejonsē par albumu «Lemonade», kurš viņai šķiet vairāk pelnījis apbalvojumu.

Adele pārlauž balvu uz pusēm
Adele pārlauž balvu uz pusēm Foto: Scanpix/Reuters

«A Tribe Called Quest» nojauc žogu

Viena no hiphopa zelta laikmeta apvienībām - intelektuālā hiphopa grupa «A Tribe Called Quest», nu jau diemžēl bez viena no līderiem Faifa (Phife Dawg), «Grammy» ceremonijā kopā ar draugiem (Anderson .Paak, Busta Rhymes) izpildīja savu labāko dziesmu popūriju un jaunā singla «We The People...» laikā nojauca simbolisku «Trampa žogu».

Bruno Marsa veltījums Prinsam

32 gadus vecais havajiešu izcelsmes amerikāņu dziedātājs Bruno Marss (Bruno Mars), īstajā vārdā Pīters Džīns Hernandezs, ceremonijā enerģiski uzstājās gan ar savu dziesmu, gan vēlāk ar 2016. gadā mirušā Prinsa (Prince) skaņdarbu «Let’s Go Crazy». Viņam tas sanāca ļoti autentiski! Prinsam patiktu...

Sliktākie momenti

Nīla Daimonda karaoke

Izrādās, ka daudzas zvaigznes (John Legend, Faith Hill, Jennifer Lopez u.c.) nemaz nezina Nīla Daimonda dziesmas «Sweet Caroline» vārdus. Diezgan neērts brīdis... Un arī kopumā vakara vadītāja Džeimsa Kordena sniegums nebija 100% veiksmīgs.

Džeimsa Hetfīlda mikrofons

Kad amerikāņu popzvaigzne Lēdija Gāga (Lady Gaga) ceremonijā uzstājās kopā ar smagā roka grupu «Metallica», tās solistam Džeimsam Hetfīldam (James Hetfield) vienkārši nestrādāja mikrofons. Ļoti nepatīkama tehniska ķibele.

«Twenty One Pilots» paliek bez biksēm

Duets «Twenty One Pilots», saņemot balvu, nolēma stāvēt uz skatuves apakšbiksēs. Itkā tam visam ir pamatojums, bet no malas likās, ka tā nebija laba doma!

Dīvaini

Sīlo Grīna tērps

Amerikāņu dueta «Gnarls Barkley» dziedošā balss - vokālists Sīlo Grīns (Cee-Lo) uz ceremoniju bija ieradies visnotaļ dīvainā zelta kostīmā. Tas esot «Gnarls Barkley» dalībnieka alter-egi Gnārlijs Deividsons.

«Grammy» balvu ieguvēji svarīgākajās kategorijās

Gada albums: Adele - «25»

Gada ieraksts: Adele - «Hello»

Gada dziesma: Adele un Gregs Kērstins «Hello»

Labākais jaunais izpildītājs: «Chance the Rapper»

Labākais popmūzikas albums: Adele - «25»

Labākais popmūzikas izpildījums: Adele - «Hello»

Labākais R&B albums: Lala Hateveja - «Lalah Hathaway Live»

Labākais rokmūzikas albums: «Cage the Elephant» - «Tell Me I'm Pretty»

Labākā rokmūzikas dziesma: Deivids Bovijs - «Blackstar»

Labākais repa albums: «Chance the Rapper» - «Coloring Book»

Labākais mūsdienu urbānās mūzikas albums: Bejonsē - «Lemonade»

Labākais mūzikas video: Bejonse - «Formation»

Labākais deju vai elektroniskās mūzikas albums: «Flume» - «Skin»

Labākais alternatīvās mūzikas albums: Deivids Bovijs - «Blackstar»

Labākais kantrimūzikas albums: Stērdžils Simpsons - «A Sailor's Guide to Earth»

Labākais mūzikas producents: Gregs Kērstins

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu